Akatemia Esittely

Jo 90 vuotta laadukasta opetusta

Työväen Akatemia on vuonna 1924 perustettu yleissivistävää ja yliopiston perusopetusta tarjoava kansanopisto Kauniaisissa. Koko historiansa ajan Työväen Akatemia on pyrkinyt parantamaan opiskelijoiden edellytyksiä edetä jatko-opintoihin. Opetuksen painopiste on ylioppilastutkinnon jälkeisen ensimmäisen opiskeluvuoden opintojen ohjaamisessa ja opiskelu- ja uravalintojen selkiyttämisessä. Kuitenkin Työväen Akatemiassa on säilynyt vahva vapaaehtoisen itsensä kehittämisen ideaali, joka mahdollistaa yksilöllisten opiskeluohjelmien rakentamisen opiskelijan tarpeiden mukaan.

Opetusta järjestetään kaikkiaan yhdeksässä opinto-ohjelmassa. Opetuksen painopiste on perinteisesti ollut yhteiskunnallisissa ja humanistisissa oppiaineissa. Ajan myötä näiden rinnalla ovat vahvistuneet käyttäytymistieteet sekä luovat oppiaineet kuten teatteri ja luova kirjoittaminen.

Tervetuloa siis opiskelemaan Työväen Akatemian yhteisöllisessä ja oppimiseen kannustavassa ympäristössä.

Vihreä kampus, keskeinen sijainti

Työväen Akatemia sijaitsee kuuden hehtaarin puistotontilla Kauniaisissa, 16 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Vihreä, luonnonkaunis kampus tarjoaa opiskelemiselle erinomaiset edellytykset. Samalla Akatemian sijainti on keskeinen ja liikenneyhteydet joka puolelle Uuttamaata mainiot. 

Matka Helsinkiin kestää junalla n. 18 min ja bussilla n. 45 min. Keskeinen sijainti ja hyvät liikenneyhteydet mahdollistavat opiskelun myös kotona asuville.

Jos haluat keskittyä opiskeluun itsenäisesti, voit myös asua Akatemian kampuksella. Opistolla on 120 majoituspaikkaa. Lue lisää Akatemialla asumisesta täältä.

© TYÖVÄEN AKATEMIA 2013.