Oppiaineet Kieli ja kulttuuri

Kielten opinnot Akatemialla

Kiinnostavatko vieraat kielet ja kulttuurit? Haluatko kieltenopettajaksi tai kääntäjäksi?

Kieli- ja kulttuuriopinnoissa voit keskittyä täysipainoisesti kieliopintoihin. Kielilinjalla syvennät kielten ja kulttuurien tuntemustasi, valmentaudut kielten pääsykokeisiin tai hauduttelet tulevaisuudensuunnitelmiasi. Kielitaitoa tarvitset joka tapauksessa. Halutessasi voit panostaa kieliopintoihin myös pelkästään syys- tai kevätlukukauden.

Mitä opiskellaan

Englannin, espanjan, ranskan, saksan, venäjän, kiinan, ruotsin ja suomen kielen opinnot

Kielilinjalla opiskelet valitsemiasi 2-6 kieltä ja kiinnostuksesi mukaan Akatemian muita oppiaineita. Englannin kielen opinnot ovat laajimmat, halutessasi voit keskittyä pelkästään englannin kielen opintoihin. Muista aineista kieltenopiskelijoiden suosiossa ovat olleet mm. kehitysmaatutkimus, kirjallisuustiede ja kasvatustiede. Kiinan kielen opiskelijoille luonteva valinta on Aasian tutkimuksen opintokokonaisuus. Kieltenopettajaksi tähtääville suosittelemme kasvatustieteen opintoja kielten rinnalla.

Opintokokonaisuudet ovat tarjolla englannin, espanjan, kiinan, ranskan, saksan ja venäjän kielissä. Lisäksi tarjolla on ruotsin (toinen kotimainen) ja suomen (äidinkieli) opintojaksoja.

Lähtötasot

Englannin lähtötasona on lukion pitkä oppimäärä tai vastaavat taidot eli noin 10 vuoden opinnot. Ranskassa ja saksassa laajempi kokonaisuus lähtee noin kahden vuoden opinnoista (lukion lyhyt oppimäärä tai vastaavat taidot), lisäksi tarjoamme molemmista laajat alkeiskurssit. Espanja, kiina ja venäjä lähtevät syksyllä alkeista, espanjan kielestä tarjoamme myös koko vuoden kestävän kertaus- ja täydennyskurssin, jonka lähtötasona on noin kahden vuoden opinnot (lukion lyhyt oppimäärä tai vastaavat taidot). Näin espanjan kielen opiskelu on mahdollista entistä joustavammin).

Miten opiskellaan?

Opettajamme ovat päteviä ja kokeneita suomalaisia ja kohdekieltä äidinkielenään puhuvia pedagogeja. Voit nopeasti palauttaa mieleen ja syventää aiemmin opiskelemisia kieliä, ja aloittaa vaikka useamman uuden kielen opinnot. Opiskelet tehokkaasti pienryhmässä, mutta opintoja on mahdollista suorittaa myös itsenäisesti työskennellen. Käytössäsi on moderni kielistudio, josta löydät runsaasti itseopiskelumateriaalia opintojesi tueksi.

Avoin yliopisto

Akatemiassa voit suorittaa kaikki yliopistotutkintoihin pakollisina kuuluvat yleisopintojen kieliopinnot. Jos yhdistät avoimen kieliopintoihin jonkin avoimen yliopiston perusopintokokonaisuuden (esim. kasvatustiede 25 op tai kirjallisuustiede 25 op), niin voit vuoden aikana suorittaa yhtä paljon yliopisto-opintoja kuin varsinaisena yliopisto-opiskelijana.

Lisätietoja voit kysyä suoraan linjan vastaavalta opettajalta:

FM Liisa Savola
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
050-4371969 

 

© TYÖVÄEN AKATEMIA 2013.