image-924

Bio- ja ympäristötieteet

Oletko kiinnostunut biologian, kemian tai biolääketieteen opiskelusta. Oletko huolissasi ympäristön tilasta ja haluaisit ymmärtää paremmin ympäristön tilaan vaikuttavia mekanismeja? Onko tavoitteenasi korottaa lukion kemian, fysiikan ja biologian arvosanoja?

Biologia ja ympäristötieteiden linjalla opiskelet lukuvuoden ajan biologiaa, ympäristötieteitä, kemiaa, fysiikkaa ja ihmisen hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä.

Opintojen keskiössä yliopiston bio- ja ympäristötieteiden perusopinnot, jotka tarjoavat perustiedot biologiasta ja ympäristötieteistä. Bio- ja ympäristötieteissä perehdytään elämän perusedellytyksiin, luonnon monimuotoisuuteen, kestävään kehitykseen, ympäristöongelmiin liittyviin kysymyksiin. Tarkastelu rakentuu solutasolta aina  koko ekosysteemiin.

Opinnot soveltuvat myös biologian ja lääketieteen tutkintoon tähtääville, luontoharrastajille, opettajille sekä ympäristönsuojelun parissa työskenteleville.

Opinnot tarjoavat hyvät lähtökohdat luonnontieteiden opiskelulle yliopistossa. Bio- ja ympäristötieteiden perusopintojen lisäksi lukuvuoden aikana voi kerrata lukion fysiikan, biologian ja kemian laajan oppimäärän sisällöt (Lääketieteen opinnot). Lisäksi kerrataan pääsykoiden kannalta keskeiset matematiikan taidot ja laskurutiinit. Näin bio- ja ympäristötieteiden linjalla  opiskelu tukee myös syksyn ja kevään ylioppilaskirjoituksiin valmentautumista, jos tavoitteenasi on korottaa fysiikan, kemian ja biologian arvosanoja.

Bio- ja ympäristötieteiden opinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden tavoitella opiskelupaikkaa myös avoimessa väylässä.

Voit suorittaa korkeakoulututkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot ”pois alta” ja näin kerätä jo opintopisteitä korkeakoulututkintoa varten, ja samalla haudutella tulevaisuudensuunnitelmiasi.

Lukuvuosi kokonaisuudessaan valmistavat sinua kevään valintakokeisiin. Saat myös kokemusta ja varmuutta opiskeluvalinnastasi.

Työväen Akatemiassa opiskelu tapahtuu ohjatusti.

Opinnot edellyttävät läsnäoloa ja ryhmätyöskentelyyn osallistumista. Ryhmässä pääset osaksi Työväen Akatemian lämmintä ja kannustavaa oppimisyhteisöä. Opettajiemme ohjauksessa saat tukea ammatinvalintaasi ja kehität itsetuntemustasi. Tarvittaessa voit osallistua myös laillistetun psykologin tarjoamaan uraohjaukseen.

 

Avoin yliopisto

Bio - ja ympäristötieteet 25 op
Liikunta ja hyvinvointiosaaminen 15 op
Kemia 5 op
Kieli- ja viestintäopinnot 15 op

Vastuuopettaja

 • FL, YTM

  Apulaisrehtori

  Historia-aineet, humanistiset aineet, politiikka ja viestintä, filosofia, lääketiede

  040 752 9225

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

 • Kyllä voit.

 • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

 • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

  Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

 • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

  Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

 • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

 • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.