image-998

Ranska

Alkeistaso

Ranskan kielen opinnot voit aloittaa aivan alkeista. Laaja alkeiskurssi kestää koko lukuvuoden. Opetus vastaa noin neljää lukion lyhyen oppimäärän kurssia. Opiskelet kieltä systemaattisesti ja rakennat vahvan pohjan ranskan kielen jatko-opinnoille. Ranskankielisen kulttuurin ominaispiirteisiin tutustut alusta alkaen. Peruskielitaidon kartuttamisen lisäksi tutustut myös ranskankielisen alueen yhteiskuntaan ja ajankohtaisiin asioihin.

Keskitaso

Oletko opiskellut ranskaa muutaman kurssin? Meillä voit aktivoida ja laajentaa osaamistasi keskitason opetuksessa. Ranskan opinnoissa kehität osaamistasi niin suullisessa kuin kirjallisessa vuorovaikutuksessa natiiviopettajan johdolla. Kertaat ja syvennät kieliopin hallintaa, esim. verbimuotoja. Kielioppia ja kuullunymmärtämistä voit treenata myös itsenäisesti omaan tahtiin suoritettavilla opintojaksoilla. Opetuksessa syvennetään ranskankielisen kulttuurin tuntemusta ja perehdytään tapakulttuuriin, historiaan ja yhteiskuntaan.

Sekä alkeis- että keskitasolla opintoja on mahdollista suorittaa avoimen yliopiston opintoina 8 op, lisäksi itsenäistä työskentelyä sovitusti. Opintovuoden alussa teet hops-suunnitelman ohjaavan opettajan kanssa.

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

  • Kyllä voit.

  • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

  • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

    Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

  • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

    Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

  • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

  • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.

Olisiko sittenkin joku näistä sinun juttusi