fbpx

Historian opiskelu, poliittinen historia ja yhteiskunnallinen muutos

Työväen Akatemia > Tutustu opintoihin > Historian opiskelu, poliittinen historia ja yhteiskunnallinen muutos

Historian opiskelu ja yhteiskunnallinen muutos

HISTORIAN OPISKELU AKATEMIASSA

Keitä olemme, mistä tulemme ja minne menemme?

Kiinnostaako historian opiskelu tai yhteiskunnallinen muutos? Oletko kiinnostunut maailmasta monipuolisesti ja hakukohteesi yliopistossa on historia, poliittinen historia tai yhteiskunnallinen muutos? Tule tekemään Akatemiassa ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot!

Historian opinnot avaavat ikkunoita menneeseen, nykypäivään ja tulevaan.

Aloita historian opinnot Akatemiassa ja valmentaudu pääsykokeisiin. Vuoden aikana voit suorittaa  kahdet avoimen yliopiston perusopinnot.

Historian opinnot perehdyttävät sinut historiantutkimuksen tieteellisiin ja teoreettisiin kysymyksiin. Harjoittelemme keskeisiä historian taitoja kuten lähdetyöskentelyä,  historiallista päättelyä ja akateemisia opiskelutaitoja. Opinnoissa tutustutaan ajankohtaisiin tutkimussuuntauksiin kuten yhteiskunnallisen muutoksen ja talouden historiaan, sukupuolihistoriaan sekä terveyteen ja hyvinvoinnin historiaan. Lisäksi syvennymme historiantutkimuksen yhteiskunnallisiin ulottuvuuksiin kuten ajankohtaisiin historiapolitiikan ja menneisyyden hallinnan kysymyksiin.

Historian opintojen lisäksi voit suorittaa Helsingin yliopiston yhteiskunnallisen muutoksen eli yhmun perusopintoja 25 op. Opinnot koostuvat kehitysmaatutkimuksen, poliittisen historian, talous- ja sosiaalihistorian sekä sosiaali- ja kulttuuriantropologian näkökulmista. Opinnoissa osa kursseista on valittavissa, mutta Työväen Akatemiassa toteutettavassa kokonaisuudessa korostuu poliittisen historian, talouden sekä kehitysmaatutkimuksen tulokulma.

Opinnot ovat parasta pääsykokeisiin valmentautumista!

Tutustu tarkemmin alla oleviin opinto-ohjelmiin ja valitse sinua kiinnostavat historian opinnot tai humanistiset opinnot!

Historian opinnot – Hae opiskelemaan ja valmistaudu unelmiesi uraan!

Avoimen yliopiston opinnot

Muut opinnot

Lisäksi tarjolla on lukuisia teemaopintokursseja kuten Antiikin tutkimus, Sodankäynnin historia, Talous- ja sosiaalihistoria sekä Yhdysvaltojen historia. Historian opintojen rinnalle voit valita opintoja myös muilta linjoilta esim. valtiotieteistä .

Mieti, mikä sinua kiinnostaa! Ohjaavan opettajan kanssa käytävässä HOPS-keskustelussa teet henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman. Lisäksi voit osallistua opintomatkoille. Historian opiskelijoille sopivia opintomatkoja ovat olleet mm. antiikin tutkimuksen opintomatka Roomaan ja Napoliin sekä Kiinan opintomatka.

Avoimen väylä

Hae avoimen väylän kautta opiskelemaan historiaa, yhteiskunnallista muutosta tai poliittista historiaa Helsingin, Turun, Oulun tai Jyväskylän yliopistoon! Avoimen väylän vaatimukset vaihtelevat yliopistoittain. Akatemian 1. vuoden opinnoilla pystyt hakemaan avoimessa väylässä opiskelemaan useimpiin kotimaisiin yliopistoihin. Vaatimukset tulee tarkistaa erikseen jokaisen yliopistolta. Akatemian opiskelijat ovat perinteisesti sijoittuneet avoimen väylän kautta erinomaisesti jatko-opintoihin.

Lisätiedot:

FL, YTM Ari Niemi
ari.niemi@akatemia.org
040-7529225

Tutustu opinto-ohjelmiin: