Historian opiskelu – Historian opinnot

Historian opiskelu Akatemiassa

Keitä olemme, mistä tulemme ja minne menemme?

Historian opinnot avaa ikkunoita menneeseen, nykypäivään ja tulevaan. Aloita historian opinnot Akatemiassa ja valmentaudu pääsykokeisiin. Vuoden aikana voit suorittaa  kahdet avoimen yliopiston perusopinnot.

  • Historian perusopinnot, 25 op
  • Poliittisen historian perusopinnot, 25 op
  • Yhteiskunnallinen muutos 25 op

Historian opinnot perehdyttää sinut historiantutkimuksen tieteellisiin ja teoreettisiin kysymyksiin. Harjoittelemme keskeisiä historian taitoja kuten lähdetyöskentelyä,  historiallista päättelyä ja akateemisia opiskelutaitoja.  Opinnoissa tutustutaan ajankohtaisiin tutkimussuuntauksiin kuten yhteiskunnallisen muutoksen ja talouden historiaan, sukupuolihistoriaan sekä terveyteen ja hyvinvoinnin historiaan. Lisäksi syvenymme historian tutkimuksen yhteiskunnallisiin ulottuvuuksiin kuten ajankohtaisiin historiapolitiikan ja menneisyyden hallinnan kysymyksiin.

Historian opintojen lisäksi voit suorittaa Helsingin yliopiston Yhteiskunnallisen muutoksen perusopintoja 25 op. Opinnot koostuvat kehitysmaatutkimuksen, poliittinen historian, talous- ja sosiaalihistoria ja sosiaali- ja kulttuuriantropologian näkökulmista. Opinnoissa osa kursseista on valittavissa, mutta Työväen Akatemiassa toteutettavassa kokonaisuudessa korostuu poliittisen historian, talouden sekä kehitysmaatutkimuksen tulokulma.

Opinnot ovat parasta pääsykokeisiin valmentautumista!

Kiinnostaako historian opinnot? Täytä hakulomake alla!

Tutustu opinto-ohjelmiin:

Avoimen yliopiston opinnot

  • Historian perusopinnot, 25 op
  • Poliittisen historian perusopinnot, 25 op
  • Yhteiskunnallinen muutos 25 op
  • Kulttuurihistorian aineopinnot, 35 op

Muut opinnot

Lisäksi tarjolla on lukuisia teemaopintokursseja kuten Sodankäynnin historia, Talous- ja sosiaalihistoria sekä Yhdysvaltojen historia. Historian opintojen rinnalle voit valita opintoja myös muilta linjoilta. Mieti, mikä sinua kiinnostaa! Ohjaavan opettajan kanssa käytävässä HOPS-keskustelussa teet henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman. Lisäksi voit osallistua opintomatkoille. Historian opiskelijoille sopivia opintomatkoja ovat olleet mm. antiikin tutkimuksen opintomatka Roomaan ja Napoliin sekä Kiinan opintomatka.

Avoimen väylä

Hae avoimen väylän kautta opiskelemaan historiaa tai poliittista historiaa Helsingin, Turun ja Tampereen yliopistoihin! Avoimen väylän vaatimukset vaihtelevat yliopistoittain. Akatemian 1. vuoden opinnoilla pystyt hakemaan opiskelemaan avoimessa väylässä Helsinkiin historiaa sekä Turkuun poliittista historiaa. Vaatimukset tulee tarkistaa erikseen jokaisen yliopistolta.

Perusopintojen jälkeen voit valita kulttuurihistorian aineopinnot. Kulttuurihistorian aineopintojen (35 ov) suorittamisen voit aloittaa jo kevätlukukaudella. Jos sinulla on jo historian perusopinnot, niin Akatemiassa voit opiskella kulttuurihistorian aineopinnot ja korkeakouluissa vaadittavat kieliopinnot.  Aineopintojen kautta pystyt hakemaan useampiin avoimen väylän kohteisiin.

Lisätiedot:

FL, YTM Ari Niemi
ari.niemi@akatemia.org
040-7529225