fbpx

Kielten opinnot

Kiinnostavatko vieraat kielet ja kulttuurit? Haluatko kieltenopettajaksi tai kääntäjäksi?

Kieli- ja kulttuuriopinnoissa keskityt täysipainoisesti kieliopintoihin. Syvennät kielten ja kulttuurien tuntemustasi, valmentaudut pääsykokeisiin tai hauduttelet tulevaisuudensuunnitelmiasi. Halutessasi voit opiskella pelkästään syys- tai kevätlukukauden.

Tutustu opinto-ohjelmiin:

Kielilinjalla opiskelet valitsemiasi 2-6 kieltä ja kiinnostuksesi mukaan Akatemian muita oppiaineita. Englannin kielen opinnot ovat laajimmat, halutessasi voit keskittyä pelkästään englannin kielen opintoihin. Muita suosikkeja ovat olleet mm. kauppatiede, kasvatustiede ja kirjallisuustiede. Kiinan kielen opiskelijoille luonteva valinta on Aasian tutkimuksen opintokokonaisuus. Kieltenopettajaksi tähtääville suosittelemme kasvatustieteen opintoja kielten rinnalle.

Opintokokonaisuudet ovat tarjolla englannin, espanjan, kiinan, ranskan, saksan ja venäjän kielissä. Lisäksi tarjolla on ruotsin (toisen kotimaisen) ja suomen (äidinkielen) sekä viittomakielen opintojaksoja. Tutustu opintokokonaisuuksiin:

Lähtötasot

Englannin lähtötasona on lukion pitkä oppimäärä tai vastaavat taidot eli noin 10 vuoden opinnot. Ranskassa ja saksassa laajempi kokonaisuus lähtee noin kahden vuoden opinnoista (lukion lyhyt oppimäärä tai vastaavat taidot), lisäksi tarjoamme molemmista laajat alkeiskurssit. Espanja, kiina ja venäjä lähtevät syksyllä alkeista, espanjan kielestä tarjoamme myös koko vuoden kestävän kertaus- ja täydennyskurssin, jonka lähtötasona on noin kahden vuoden opinnot (lukion lyhyt oppimäärä tai vastaavat taidot). Näin espanjan kielen opiskelu on mahdollista entistä joustavammin.

Miten opiskellaan?

Opettajamme ovat päteviä ja kokeneita suomalaisia ja kohdekieltä äidinkielenään puhuvia pedagogeja. Voit nopeasti palauttaa mieleen ja syventää aiemmin opiskelemisia kieliä, ja aloittaa vaikka useamman uuden kielen opinnot. Opiskelet tehokkaasti pienryhmässä, mutta opintoja on mahdollista suorittaa myös itsenäisesti työskennellen. Käytössäsi on moderni kielistudio, josta löydät runsaasti itseopiskelumateriaalia opintojesi tueksi.

Avoin yliopisto

Kielilinjan avoimen yliopiston opinnot tulevat Helsingin avoimesta (viittomakieli Humanistinen amk). Kielten avoimen yliopiston opetus vastaa yliopistojen kielikeskusten tarjontaa, ja sijoittuvat tutkinnossa kieli- ja viestintäopintoihin. Akatemiassa voit suorittaa kaikki yliopistotutkintoon kuuluvat pakolliset kieliopinnot (1. vieraana kielenä englanti, toinen kotimainen, äidinkieli), ja lisäksi runsaasti valinnaisia (espanjan, ranskan, saksan ja venäjän alkeis- ja jatkokurssit). Jos suoritat kieliopintojen rinnalla jonkin muun oppiaineen perusopinnot, esim. kasvatustieteen, kirjallisuustieteen tai kauppatieteen, voit hankkia yhtä paljon yliopistollisia opintopisteitä kuin yliopiston varsinaisena opiskelijana.

Lisätiedot:

FM Liisa Savola
liisa.savola@akatemia.org
Puh. 040-706 5619

Scroll Up
×