fbpx

Kielten opinnot

Kiinnostavatko vieraat kielet ja kulttuurit? Tähtäätkö kielten yliopisto-opintoihin tai opiskelemaan ulkomaille? Haluatko haudutella urasuunnitelmiasi?

Kieli- ja kulttuuriopinnoissa keskityt täysipainoisesti ja monipuolisesti kieliopintoihin. Akatemiassa on opintoja jopa yhdeksässä kielessä, joista voit koota oman opinto-ohjelmasi. Syvennät kielten ja kulttuurien tuntemustasi, valmentaudut pääsykokeisiin tai hauduttelet tulevaisuudensuunnitelmiasi. Meillä päivität myös työelämässä tarvittavaa osaamista. Kieliä voit halutessasi opiskella pelkästään syys- tai kevätlukukauden.

Englannin kielen osaaminen on nykypäivänä lähes itsestäänselvyys, ja vieraiden kielten osaaminen alkaa oikeastaan vasta muista kielistä. Akatemiassa voit valita kieliä, joita esimerkiksi lukiossa ei välttämättä ole ollut tarjolla. Kieli- ja kulttuuriopinnoissa on, mistä valita. Voit syventyä englannin, espanjan, saksan, ranskan, venäjän, kiinan, suomen, ruotsin ja viittomakielen opintoihin. 

Englannin kielen opinnot ovat laajimmat, joten halutessasi voit keskittyä pelkästään englannin kielen opintoihin ja vahvistaa osaamistasi.

Voit myös yhdistää kiinnostuksesi mukaan kielten opintoihin muita oppiaineita. Opiskelijoiden suosikkeja ovat olleet mm. kauppatiede, kasvatustiede ja kirjallisuustiede. Kiinan kielen opiskelijoille luonteva valinta on Aasian tutkimuksen opintokokonaisuus. Kieltenopettajaksi tähtääville suosittelemme kasvatustieteen opintoja kielten rinnalle.

Jos suoritat kieliopintojen rinnalla jonkin muun oppiaineen perusopinnot, esim. kasvatustieteen, kirjallisuustieteen tai kauppatieteen, voit hankkia yhtä paljon yliopistollisia opintopisteitä kuin yliopiston varsinaisena opiskelijana.

Opintojasi rahoittaa täysi toisen asteen opintotuki. Voit myös hakea asuntolapaikkaa ja asua kampuksella edullisesti.

Tutustu opintokokonaisuuksiin:

Miten opiskellaan?

Opettajamme ovat päteviä ja kokeneita suomalaisia ja kohdekieltä äidinkielenään puhuvia pedagogeja. Voit nopeasti palauttaa mieleen ja syventää aiemmin opiskelemisia kieliä, ja aloittaa vaikka useamman uuden kielen opinnot. Opiskelet tehokkaasti pienryhmässä, mutta opintoja on mahdollista suorittaa myös itsenäisesti työskennellen. Käytössäsi on moderni kielistudio, josta löydät runsaasti itseopiskelumateriaalia opintojesi tueksi.

Avoin yliopisto

Pakolliset kieli- ja viestintäopinnot

Akatemiassa voit suorittaa kaikki yliopistotutkintoon kuuluvat pakolliset kieli- ja viestintäopinnot (1. vieraana kielenä englanti, toinen kotimainen, äidinkieli), ja lisäksi runsaasti valinnaisia (espanjan, ranskan, saksan ja venäjän alkeis- ja jatkokurssit). Kielilinjan avoimen yliopiston opinnot tulevat Helsingin avoimesta (viittomakieli Humanistinen amk). Kielten avoimen yliopiston opetus vastaa yliopistojen kielikeskusten tarjontaa, ja sijoittuvat tutkinnossa kieli- ja viestintäopintoihin.

Lisätiedot:

FM Liisa Savola
liisa.savola@akatemia.org
Puh. 040-706 5619