fbpx

Kielten opinnot

Kiinnostavatko vieraat kielet ja kulttuurit? Haluatko kieltenopettajaksi tai kääntäjäksi?

Kieli- ja kulttuuriopinnoissa keskityt täysipainoisesti ja monipuolisesti kieliopintoihin. Akatemiassa on opintoja jopa yhdeksässä kielessä, joista voit valita oman opinto-ohjelmasi. Syvennät kielten ja kulttuurien tuntemustasi, valmentaudut pääsykokeisiin tai hauduttelet tulevaisuudensuunnitelmiasi. Meillä päivität myös työelämässä tarvittavaa osaamista. Kieliä voit halutessasi opiskella pelkästään syys- tai kevätlukukauden.

Kieli- ja kulttuuriopintojen kattaus on laaja: tarjolla on englannin, espanjan, saksan, ranskan, venäjän, kiinan, suomen, ruotsin ja viittomakielen opintoja. Englannin kielen opinnot ovat laajimmat, joten halutessasi voit keskittyä pelkästään englannin kielen opintoihin. Voit myös yhdistää kiinnostuksesi mukaan kielten opintoihin muita oppiaineita. Opiskelijoiden suosikkeja ovat olleet mm. kauppatiede, kasvatustiede ja kirjallisuustiede. Kiinan kielen opiskelijoille luonteva valinta on Aasian tutkimuksen opintokokonaisuus. Kieltenopettajaksi tähtääville suosittelemme kasvatustieteen opintoja kielten rinnalle.

Jos suoritat kieliopintojen rinnalla jonkin muun oppiaineen perusopinnot, esim. kasvatustieteen, kirjallisuustieteen tai kauppatieteen, voit hankkia yhtä paljon yliopistollisia opintopisteitä kuin yliopiston varsinaisena opiskelijana.

Tutustu opinto-ohjelmiin:

Opintokokonaisuudet ovat tarjolla englannin, espanjan, kiinan, ranskan, saksan ja venäjän kielissä. Lisäksi tarjolla on ruotsin (toisen kotimaisen) ja suomen (äidinkielen) sekä viittomakielen opintojaksoja. Tutustu opintokokonaisuuksiin:

Miten opiskellaan?

Opettajamme ovat päteviä ja kokeneita suomalaisia ja kohdekieltä äidinkielenään puhuvia pedagogeja. Voit nopeasti palauttaa mieleen ja syventää aiemmin opiskelemisia kieliä, ja aloittaa vaikka useamman uuden kielen opinnot. Opiskelet tehokkaasti pienryhmässä, mutta opintoja on mahdollista suorittaa myös itsenäisesti työskennellen. Käytössäsi on moderni kielistudio, josta löydät runsaasti itseopiskelumateriaalia opintojesi tueksi.

Avoin yliopisto

Pakolliset kieli- ja viestintäopinnot

Akatemiassa voit suorittaa kaikki yliopistotutkintoon kuuluvat pakolliset kieliopinnot (1. vieraana kielenä englanti, toinen kotimainen, äidinkieli), ja lisäksi runsaasti valinnaisia (espanjan, ranskan, saksan ja venäjän alkeis- ja jatkokurssit). Kielilinjan avoimen yliopiston opinnot tulevat Helsingin avoimesta (viittomakieli Humanistinen amk). Kielten avoimen yliopiston opetus vastaa yliopistojen kielikeskusten tarjontaa, ja sijoittuvat tutkinnossa kieli- ja viestintäopintoihin.

Lisätiedot:

FM Liisa Savola
liisa.savola@akatemia.org
Puh. 040-706 5619