fbpx

Lyhyt- ja etäkurssit

Kirjoittajakoulutus - Ilta- ja etäopinnot

KIRJOITTAJAKOULUTUS ilta- ja etäopintoina

Haluatko saada kokemusta kirjoittamisesta? Akatemian lyhytkursseilla voit tutustua kirjoittamiseen tai syventyä johonkin kirjoittamisen erityisalaan.

Syksy 2021

Proosan jatkokurssi

Proosan jatkokurssilla koetellaan kaunokirjallisen kertomuksen lainalaisuuksia tehtävien ja kirjoittamisen kautta. Alustuksissa ja keskusteluissa käsitellään muun muassa dialogin moninaisia tehtäviä ja mahdollisuuksia, tutkitaan peruskerrontaankin kätkeytyviä lukuisia tasoja ja tarkastellaan ympäristön kuvaamisen merkitystä kertomuksen maailman hahmottumisessa. Valmiita kerronnan teorioita ja lakeja noudattava voi kirjoittaessaan huomata ajautuvansa hämärille vyöhykkeille, joissa lait eivät enää päde. Jokaisen tekstin onkin luotava omat lakinsa, joita kirjoittajan on kuunneltava ja joille ainoastaan hänen on oltava uskollinen. Kurssilla toisin sanoen etsitään omaan kirjoittamiseen liittyviä oivalluksia ja tavoitellaan omalakisuutta.

Kurssi on tarkoitettu pitkään kirjoittaneille, oman käsikirjoituksensa parissa työskenteleville kirjoittajille, jotka ovat halukkaita keskustelemaan kirjoittamisen eri aspekteista ja ongelmista. Osallistujilta edellytetään proosan kirjoittamisen peruskurssin (Jyu tai Tu) tai vastaavien tietojen ja taitojen hallintaa.

Opettajana toimii kirjailija Jouko Sirola. Hän on julkaissut seitsemän kaunokirjallista teosta, novelleja sekä pitkää proosaa. Syksyllä 2021 ilmestyy hänen kahdeksas kirjansa “Ihmeellinen matka halki Suomen äärimmäisten seutujen” (Teos).

Paikka: Työväen Akatemia, Kauniainen

Opiskelijamäärä: max 10 opiskelijaa

Kurssimaksu: 350 euroa

Ilmoittaudu klikkaamalla linkkiä ja täyttämällä lomake

Aikataulu

Syksy 2021

27.10 keskiviikko

10.11 keskiviikko

24.11. keskiviikko

 

Kevät 2022

19.1. keskiviikko

2.2. keskiviikko

16.2. keskiviikko

 

Tutustu elämäkerralliseen kirjoittamiseen

Tutustu omaelämäkerrallisen kirjoittamisen alkeisiin ja pääse alkuun omassa kirjoitusprojektissasi. Luvassa hyviä kirjoitusharjoituksia, keskustelua kirjoittamisesta ja inspiroivaa opetusta. Opetus toteutuu verkko-opintoina zoomissa kahtena arki-iltana.

Opettaja: Taija Tuominen

Paikka: Zoom-verkkotapaaminen

Opiskelijamäärä: Max 25

Kurssimaksu: 30 euroa

Ajankohta: Marras-joulukuu

*

Voit myös tiedustella mahdollisuutta suorittaa erillisiä avoimen yliopiston kirjoittamisen opintoja yhdessä ryhmän kanssa tai osittain etäopetuksena. Yhden kirjoittamisen avoimen yo:n opintojakson (5 op) hinta 150 euroa.

Tutustu opinto-ohjelmiin:

Lisätietoja:

Kirjailija Miia Toivio
miia.toivio@akatemia.org
(09) 5404 2422