Maahanmuuttajat kohti korkeakoulua

Työväen Akatemia > Tutustu opintoihin > Maahanmuuttajat kohti korkeakoulua

Maahanmuuttajat kohti korkeakoulua

Oletko muuttanut Suomeen jostain toisesta maasta? Haluatko opiskella yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa, mutta tarvitset vielä vahvistusta suomenkielen osaamiseen?

Akatemian kolme lukukautta kestävässä korkeakoulu- tai ammattiopintoihin valmentavassa koulutuksessa opiskelet suomen kieltä, tutustut suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään sekä opiskelet yliopiston kursseilla.

Suomi vieraana kielenä opiskelua sinulla on koko koulutuksen ajan keskimäärin 6 oppituntia viikossa. Perinteisten kieliopintojen rinnalla teet teatterin ja draaman harjoituksia, joiden avulla parannat suomenkielen puhumistasi. Teatteri- ja draamaharjoitusten avulla tarkastellaan myös suomalaisen yhteiskunnan normeja ja saat niistä kokemuksellista tietoa. Keväällä 2020 parannat suomenkielen osaamistasi kirjoittamalla tarinoita ja runoja.

Koulutuksessa vahvistat tarvitsemiasi kansalaistaitojasi, kuten viestintä- ja digitaitoja. Tutustut suomalaiseen tasa-arvoon ja tarkastelet perhettä lasten oikeuksien ja naisten tasa-arvon näkökulmista. Opit myös, mitkä ovat työntekijöiden oikeudet ja velvollisuudet Suomessa. Sinulla on työharjoittelu sosiaali-, terveys-, kulttuuri-, liikunta- tai nuorisotyön ammatissa. Sen avulla ymmärrät, mitä taitoja tuohon ammattiin tarvitset.

Toisena opiskeluvuotenasi syksyllä 2020 valmentaudut jatko-opiskeluun valitsemalla sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakouluopintoja (Laurea ammattikorkeakoulu), teatteri-ilmaisun opintoja (Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia), kulttuurituotannon ja yhteisöpedagogin opintoja (Humanistinen ammattikorkeakoulu) tai liikunnan ja terveyden opintoja (Jyväskylän yliopisto) sekä näitä tukevia kansanopistokursseja.

Koulutukseen voivat osallistua maahanmuuttajat. Koulutus alkaa syksyllä 2019 ja päättyy joulukuussa 2020. Voit hakea opintoihisi stipendiä Työväen Akatemiasta. Jos sinulle myönnetään stipendi, maksat vain puolet opintomaksuista.

Tutustu opinto-ohjelmiin:

Lisätiedot

VTM Jari Valtari
jari.valtari@akatemia.org
puh. 040 507 6468

Scroll Up