fbpx

Teatteritoiminnan opinnot

Työväen Akatemia > Tutustu opintoihin > Teatteritoiminnan opinnot
Teatteri_5_600x400

“Nämä yhdeksän kuukautta on avartanut mun käsitystä teatterista ja näyttelijäntyöstä entistä edemmän ja mä olen oppinut paljon myös itsestäni. On ollut suuri ilo aloittaa unelmani toteuttaminen tällä tavoin, enkä malta odottaa mitä saan joskus taidoillani aikaan !!”

KOHTI OMAA UNELMAA

Haluatko näytellä, ohjata, kirjoittaa, tehdä valoja, lavastaa, markkinoida… teatteritoiminnan linjalla voit tehdä kaikkea tätä! Teatteritoiminnan opinnoista saadut esiintymisen, vuorovaikutuksen ja dramaturgian taidot auttavat valmentautumaan moneen ammattiin. Opinnot valmentavat mm. ohjaajan, näyttelijän tai esiintyvän taiteilijan ammatista haaveilevaa nuorta opintoihin mm. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa, Tampereen Yliopiston näyttelijäntyön laitoksella ja Turun Taideakatemiassa. Vuosi kansanopistossa tarjoaa sinulle mahdollisuuden arvioida eri vaihtoehtoja jatko-opinnoille ja työuralle.

Työväen Akatemian teatteritoiminnan opinnot tarjoavat monipuolista teatterialan koulutusta historiallisessa ympäristössä pääkaupunkiseudulla, helppojen yhteyksien päässä mm. Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta.

Taideopiskelu on sijoitus tulevaisuuteen. Saat vuoden aikana monipuolista ammattitaitoista opetusta, ja pääset kehittämään vuorovaikutuksen, itseilmaisun ja ryhmänvetämisen taitoja, joista on hyötyä tulevissa opinnoissasi taide- ja muilla luovilla aloilla. Työväen Akatemia antaa vahvan pohjan taiteilijan urapolulle!

Nyt teatteriopintoihin täydentävä haku käynnissä! Viimeinen hakupäivä 9.8.2021, pääsykokeet järjestetään 12.8.

Ennakkotehtävä pääsykokeeseen

Valmistele n. 3-5 minuutin mittainen monologiesitys. Valitse sinulle tuttu tai läheinen teksti, esim. sellainen, jonka olet aikaisemmin tehnyt ja joka on helposti muokattavissa pääsykokeita varten. Kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin valmistellessasi tehtävää: missä tilanteessa roolihenkilösi on, mikä saa hänet puhumaan monologia (mihin hän puheellaan pyrkii ja kenelle hän puhuu) ja suunnittele monologiisi myös selkeä aloitus ja lopetus. Varaudu siihen, että raati ohjaa monologiasi uudelleen, eli opettele teksti hyvin.

Seuraa meitä instagramissa.

Tutustu opinto-ohjelmiin:

Lisätietoja:

TeL
Riku Korhonen
Näyttelijä, teatteriopettaja

riku.korhonen@akatemia.org
puh. 050 380 6236

Scroll Up
×