Näyttelijän opinnot

Näyttelemisen opiskelu

Haluatko kehittyä näyttelijänä? Valitse näyttelemisen opinnot!

Näyttelijäntyön -opintokokonaisuudessa keskityt vuoden ajan kokonaisvaltaiseen näyttelemisen opiskeluun. Perehdyt myös teatterin esitysperinteeseen Antiikin Kreikasta nykydraamaan ja opit analysoimaan teoksia. Näyttelemisen opinnot soveltuvat esimerkiksi näyttelijänä, ohjaajana, ryhmänvetäjänä tai harrastajateatterin toimihenkilönä aktiivisesti teatteria harrastaneelle sekä muille teatteritoiminnasta kiinnostuneille.

Näyttelijäntyön opinnoissa suoritat Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opintoja yhteensä 25 op. Opettajina toimii useita oman alansa rautaisia ammattilaisia. Muissa opinnoissa voit halutessasi hankkia tietoa esimerkiksi teatterin markkinoinnista tai tutustua opintomatkalla Skotlannin teatterikoulutukseen. Lukuvuoden aikana toteutetaan useita erilaisille kohdeyleisöille tarkoitettuja pienproduktioita sekä ainakin yksi kokoillan näytelmä. 

Opintotarjonnassa mm. näyttelijäntyö, improvisaatio, laulu, tanssi, äänenkäyttö ja klovneria.

Opiskelijavalinta

Haku lukuvuoden 2018-2019 opintoihin on käynnissä ja päättyy 6.6.2018. Valintakoe järjestetään 12.6-14.6.2018. Jos paikkoja jää, täydennyshaku järjestetään ja se päättyy 8.8.2018. Täydennyshaun valintakoe pidetään viikolla 33. 

Teatteritoiminnan opiskelijamme ovat jatkaneet opintojaan esimerkiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa, Nätyssä, Lahden Musiikki- ja draamainstituutissa, Metropolian, Turun ja Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulujen teatteri-ilmaisun ohjaaja -koulutuksissa sekä Humakin kulttuurituotannon opinnoissa.

Tutustu opinto-ohjelmiin:

Lisätietoja:

Näyttelijä, teatteripedagogi TeM Marjaana Kuusniemi-Korhonen
marjaana.kuusniemi-korhonen@akatemia.org
puh. 050 380 6236

Scroll Up