fbpx

Vuosi Työväen Akatemiassa

Teatteri_opisk_kokem_pysty

”Olen opiskellut teatteria Työväen Akatemiassa viimeisen kahden vuoden ajan ja voin sanoa, että kokemus on sekä kasvattanut että työntänyt minua juuri oikeaan suuntaan. Opintojen aikana olen päässyt kosketuksiin ohjaajan- ja näyttelijäntyön kanssa, ja kurkistamaan myös teatterin tuotannolliselle puolelle. Omat prokkikset ovat kehittäneet huimasti ryhmätyötaitoja sekä paineensietokykyä. Valtava tunteiden kirjo on käyty läpi, mutta niistä oppineena ja kasvaneena on löytynyt monia vaihtoehtoisia tapoja tehdä teatteria ja roolityötä jatkoa ajatellen. Ehkäpä tärkeimmät opit ovat olleet armollisuus itseään kohtaan sekä itselle kevyen työskentelytavan löytäminen.

Opintojen aikana meitä on kannustettu ja ohjattu oppimispäiväkirja-työskentelyyn ja sitä kautta itsereflektion tärkeys on korostunut. Omien haasteiden ja vahvuuksien tunnistaminen ja kehittyminen on ollut korvaamatonta. On saatu hyvät eväät niin ryhmässä toimimisesta kuin itsenäisestä työskentelystä, joista kumpikin taito on välttämätön taidealalla. Opinnot kannustivat hakemaan ja löytämään omia rajojaan sekä hyppäämään omalle epämukavuusalueelle.

Mistä opinnoissa erityisesti nautin oli vierailevien opettajien määrä: oli mahtavaa ja kehittävää päästä työskentelemään niin monen alan ammattilaisen kanssa ja saada siten jatkuvasti uusia näkökulmia teatterin tekemiseen. Opintojen aikana käytiin myös katsomassa paljon esityksiä ja tapaamassa ammattilaisia kuten ohjaajia, näyttelijöitä ja koreografeja.

On ollut todella hyödyllistä päästä jo opintojen aikana työskentelemään usean eri alojen ammattilaisten kanssa nopeallakin aikataululla, ja samalla on mahdollisuus luoda kontakteja tulevaisuutta varten.”

Teatteriopinnot Työväen Akatemiassa aivan varmasti valmistavat sinua kohti unelmiasi!

Milla Nevalainen, Näyttelijäntyön linja 2019 – 2020

a16_700x

”Olen opiskellut Työväen Akatemialla teatteri-ilmaisua kuluneen vuoden ja kokemus on ollut erittäin antoisa! Pääsin harjoittelemaan ohjaamista käytännössä ja luottamaan omiin visioihini, näyttelijänä sain lisää varmuutta ja työkaluja itseilmaisun laajentamiseen, ja pääsimme myös itse rakentamaan ja tuottamaan omia esityksiä.

Kaiken oppimisen lisäksi Akatemia tarjosi laajan kurssitarjonnan, jossa pääsi opiskelemaan aineita oman linjan ulkopuolelta. Itse osallistuin esimerkiksi kiinan kielen alkeiskurssille, elokuvakäsikirjoitukseen ja Skotlannin opintomatkalle, joka oli ehdottomasti yksi vuoden kohokohdista.

Akatemia myös toivotti lukuvuoden alussa oppilaat lämpimästi tervetulleeksi yhteisellä tutustumispäivällä ja lisäksi oppilaskunnan hallitus järjesti erilaisia teemajuhlia pitkin vuotta. ”

Suosittelen opintoja Akatemialla kaikille, jotka haluavat kehittää itseään ja viettää esimerkiksi mahdollisen välivuoden järkevällä tavalla.

Ilona Kovalainen, Teatteri-Ilmaisun linja 2019 – 2020

Tutustu opinto-ohjelmiin:

Lisätietoja:

TeM
Marjaana Kuusniemi-Korhonen
Työväen Akatemian näyttelijäntyön opintojen vastaava opettaja
Vanha Turuntie 14
02700 Kauniainen
050-3806236
marjaana.kuusniemi-korhonen@akatemia.org