fbpx

Teatteri-ilmaisu

Teatteri-ilmaisun opiskelu

Teatteri-ilmaisun opinnot sopivat teatteri-ilmaisun ohjaamisesta ja näyttelijäntyöstä kiinnostuneille. Ne sopivat sinulle, jos olet hakemassa alan korkeakouluopintoihin Suomessa tai ulkomailla. Vuoden aikana opiskelet täysipainoisesti teatteri-ilmaisun ohjaamisen ja näyttelijäntyön kursseja. Teet lukuvuoden aikana ryhmätyölähtöisiä esityksiä, joissa opitaan ohjaamisesta, käsikirjoittamisesta ja näyttelijäntyöstä.

Opiskelet pääosin suomeksi, mutta opetusta on tarjolla myös englanniksi. Voit halutessasi ottaa osaa Skotlannin opintomatkaan, jolloin tutustut paikallisiin teatterikouluihin. Osan opinnoista suoritat Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n, osan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston opintoina.

 

Tavoite

Opintovuoden tarkoituksena on haastaa opiskelija tielle, jonka toisessa päässä on alan jatko-opinnot suomalaisissa ja ulkomaisissa alan korkeakouluissa. Muissa opinnoissa voit halutessasi hankkia tietoa esimerkiksi teatterin markkinoinnista tai tutustua opintomatkalla teatterikoulutukseen Skotlannissa.

Teatteritoiminnan opiskelijamme ovat jatkaneet opintojaan esimerkiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa, Tampereen Yliopiston Näyttelijäntyön laitoksella, Lahden Musiikki- ja draamainstituutissa, Metropolian, Turun ja Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulujen teatteri-ilmaisun ohjaaja -koulutuksissa sekä ulkomaisissa alan oppilaitoksissa kuten Royal Birmingham Conservatoire.

Syyslukukausi: perustyökalut näyttelijäntyöhön, ohjaamiseen ja esityksen valmistamiseen.

Syyslukukaudella opiskelija perehtyy näyttelijäntyön perusteisiin ja sen eri tapoihin mm. Meisner-tekniikkaan. Hän  hankkii kokemusta myös näyttelijän ohjaamisesta ohjaajantyön kurssilla. Syksyllä painotus on erityisesti vieraalla kielellä näyttelemisessä ja teatteritoiminnan molemmat linjat toteuttavat opintomatkan Skotlantiin, jossa tutustutaan erilaisiin jatko-opintomahdollisuuksiin. Syksyllä toteutetaan myös Shakespeare monologues-esitys, jossa keskiössä on englanniksi näytteleminen brittiopettajan valmennuksessa.

Syyslukukauden lopuksi, jokaisen opiskelijan kanssa käydään palautekeskustelu, jossa kerrataan opitut asiat ja mietitään yhdessä tavoitteet kevään opiskelua varten. Opiskelijat perehtyvät syksyllä myös teatterivalaistuksen perusteisiin sekä opiskelevat esityksen markkinoimista ja tuottamista.

 

Kevätlukukausi: esityksen rakentaminen eri tekniikoilla, ensemble-ajattelu.

Keväällä opiskelijat toteuttavat työryhmänä syksyllä opitun pohjalta esityksiä erilaisilla lähestymistavoilla opetusteatterin keinoin: ohjaamisen ja näyttelemisen lisäksi he lavastavat, puvustavat ja markkinoivat keväällä toteuttavat produktiot.

Esityksiä rakennetaan mm. devising-menetelmällä työryhmälähtöisesti ja harjoitellaan interaktiivisen teatterin periaatteita lapsille suunnatuissa teatterityöpajoissa. Kevään aikana opiskelijat saavat myös henkilökohtaista valmennusta tulevia jatko-opintoja ja pääsykokeita ajatellen. Syksyllä ja keväällä taiteilijaksi kasvamisen prosessia ja näyttelijän perustaitojen kehittymistä tukevat Akatemian muut vapaasti valittavat kurssit kuten itsetuntemus, elokuvakäsikirjoittaminen ja teatterihistoria. Käymme myös katsomassa monia pääkaupunkiseudulla toteutettuja teatteriesityksiä ja tapaamassa niiden tekijöitä.

IMG_5331_600x400

Tutustu opinto-ohjelmiin:

Lisätiedot:

TeM
Essi Rossi
Ohjaaja, linjavastaava
essi.rossi@akatemia.org
puh. –tulossa–

Scroll Up
×