image-925

Lääketiede

Aloita lääketieteen opiskelu Työväen Akatemiassa

Kiinnostaako lääketiede? Oletko hakenut tai hakemassa lääketieteelliseen, hammaslääketieteelliseen tai eläinlääketieteelliseen? Oletko korottamassa fysiikan, kemian tai biologian YO-arvosanoja?

Työväen Akatemian lääketiede linjalla kertaat ja hiot lääketieteellisen valintakokeessa vaadittavia tietoja ja taitoja.

Työväen Akatemian lääketiede opinto-ohjelmassa opiskellaan lääketieteen pääsykokeissa vaadittavat lukion fysiikan, biologian ja kemian laajan oppimäärän sisällöt. Lisäksi kerrataan valintakokeiden kannalta keskeiset matematiikan taidot ja laskurutiinit.

Opinnot soveltuvat yhtä hyvin tuoreille ylioppilaille kuin myös niille joiden opinnoista on jo aikaa. Opetuksen tavoitteena on kerrata, syventää ja hioa kokeissa tarvittavia tietoja ja taitoja. Harjoitustehtävät auttavat soveltamaan tietoja pääsykoetehtävien ratkaisemisessa.

Samalla opiskelija pystyy arvioimaan omia kykyjään ja valmiuksiaan lääketieteellisen pääsykokeen kannalta. Opiskelu tarjoaa valmiuksia myös muihin luonnontieteellisiin  aineisiin pyrkiville.

Lukuvuosi jakaantuu siten, että syyslukukauden opiskelu painottuu fysiikan, kemian ja biologian perusosaamisen vahvistamiseen. Kevätlukukaudessa puolestaan korostuu enemmän pääsykokeisiin valmentautuminen aineistoharjoitusten, harjoitusvalintakoiden sekä yksilöllisen palautteen kautta.

Näin lääketieteellisellä linjalla opiskelu tukee myös syksyn ja kevään ylioppilaskirjoituksiin valmentautumista, jos tavoitteenasi on korottaa fysiikan, kemian ja biologian arvosanoja.

Lukuvuoteen voi sisällyttää avoimen yliopiston opintoja myös opiston muista ohjelmista, kuten kielistä, bio- ja ympäristötieteistä sekä terveyden ja hyvinvoinnin opinnoista.

Opiskelu kansanopistossa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea sekä asumisen tukia.

Kurssit

Lukion fysiikan laaja oppimäärä ja kertauskurssi
Lukion biologian laaja oppimäärä ja kertauskurssi
Lukion kemian laaja oppimäärä ja kertauskurssi
Valmennuskurssit ja harjoitukset
Valinnaiset opinnot bio ja ympäristötieteissä
Tieteellinen kirjoittaminen
Muilta linjoilta vapaasti valittavat opinnot

Yhteystiedot

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

  • Kyllä voit.

  • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

  • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

    Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

  • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

    Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

  • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

  • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.

Olisiko sittenkin joku näistä sinun juttusi