image-925

Lääketiede

Valmistaudu lääketieteen pääsykokeisiin Työväen Akatemiassa

Kiinnostaako lääketiede? Oletko hakenut tai hakemassa lääketieteelliseen, hammaslääketieteelliseen tai eläinlääketieteelliseen? Oletko korottamassa fysiikan, kemian tai biologian YO-arvosanoja?

 

 • Työväen Akatemian lääketiede linjalla kertaat ja hiot lääketieteellisen valintakokeessa vaadittavia tietoja ja taitoja.
 • Opiskelu Työväen Akatemiassa on päätoimista ja oikeuttaa Kelan opintotukeen. Koulutus kestää yhden lukuvuoden.

Opintojen sisältö ja rakenne

Työväen Akatemian lääketiede opinto-ohjelmassa opiskellaan lääketieteen pääsykokeissa vaadittavat  taidot.

 • Lukuvuoden aikana käydään läpi koko lukion laaja oppimäärä fysiikassa, kemiassa ja biologiassa, ja keskitytään perusosaamisen vahvistamiseen
 • Kerrataan valintakokeiden kannalta keskeiset matematiikan taidot ja laskurutiinit
 • Kevätlukukauden loppupuolella korostuvat valmentautuminen lääketieteellisten alojen valintakokeeseen ja harjoituskokeiden tekeminen.

Opettajamme ovat kokeneita lääketieteellisten alojen valintakokeeseen valmentaneita lukion aineenopettajia.

 • Opinnot soveltuvat yhtä hyvin tuoreille ylioppilaille kuin myös heille, joiden opinnoista on jo aikaa.
 • Opiskelu tarjoaa valmiuksia myös muihin luonnontieteellisiin  aineisiin pyrkiville!
 • Lääketieteellisellä linjalla opiskelu tukee myös syksyn ja kevään ylioppilaskirjoituksiin valmentautumista, jos tavoitteenasi on korottaa fysiikan, kemian ja biologian arvosanoja.

Lukuvuoteen voi sisällyttää avoimen yliopiston opintoja myös Akatemian muista ohjelmista, kuten kielistä, psykologiasta tai logopediasta.

Opiskelu kansanopistossa on päätoimista ja oikeuttaa hakemaan Kelan opintotukea sekä asumisen tukia.

Kurssit

 • Käydään läpi fysiikasta lukion kaikki kurssit koko oppimäärän laajuudessa. Opetuksessa hyödynnetään lukion 2021 opetussuunnitelmaa.

 • Käydään läpi biologiasta lukion kaikki kurssit koko oppimäärän laajuudessa. Opetuksessa hyödynnetään lukion 2021 opetussuunnitelmaa.

 • Käydään läpi kemiasta lukion kaikki kurssit koko oppimäärän laajuudessa. Opetuksessa hyödynnetään lukion 2021 opetussuunnitelmaa.

 • Kevään lopuksi kerrataan vielä vuoden aikana opitut keskeiset asiat fysiikasta, kemiasta ja biologiasta ja valmistaudutaan pääsykokeisiin. Opettajat nostavat esille myös aiemmissa pääsykokeissa olleita asioita.

 • Erityisesti kevätpuolella tehdään useampi harjoituskoe, jotta omaa osaamisen tasoa ja edistymistä voi peilata pääsykokeiden vaatimuksiin.

 • Voit ottaa mukaan opintoihisi vapaasti muita opintoja Akatemian tarjonnasta. Kiinnostaako logopedia, psykologia tai vaikkapa kielet. Lääkiksen pääsykokeisiin valmistautumisen ohella voi opiskella myös muita kiinnostavia aloja.

Asuminen kampuksella

Kansanopisto opiskelu on paljon muutakin kuin kursseja ja opintopisteitä.  Opiskelu Työväen Akatemiassa on yhteisöllistä. Tukea opintoihisi saat niin opintosihteeriltä kuin ohjaavalta opettajaltasi. Myös ryhmässä työskentely auttaa opintojen etenemisessä.

Voit halutessasi asua kampuksella.  Kampuksella asuminen on olennainen osa kansanopistokokemusta. Saat uusia, jopa elämän mittaisia ystäviä, joiden kanssa kehität sosiaalisia taitojasi ja harjoittelet itsenäisen elämän alkeita. Myös opiskeluun jää enemmän aikaa, kun ei tarvitse matkustaa, vain kävellä nurmikon yli opetustiloihin.

Yhteystiedot

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

 • Kyllä voit.

 • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

 • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

  Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

 • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

  Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

 • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

 • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.

Olisiko sittenkin joku näistä sinun juttusi