image-991

Kielet, viestintä ja kulttuuri

Kiinnostavatko vieraat kielet ja kulttuurit? Tähtäätkö kielten yliopisto-opintoihin tai opiskelemaan ulkomaille? Haluatko haudutella urasuunnitelmiasi?

 

Kieli- ja kulttuuriopinnoissa keskityt täysipainoisesti ja monipuolisesti kieliopintoihin. Akatemiassa on opintoja jopa yhdeksässä kielessä, joista voit koota oman opinto-ohjelmasi. Syvennät kielten ja kulttuurien tuntemustasi, valmentaudut pääsykokeisiin tai hauduttelet tulevaisuudensuunnitelmiasi. Meillä päivität myös työelämässä tarvittavaa osaamista. Kieliä voit halutessasi opiskella pelkästään syys- tai kevätlukukauden.

Englannin kielen osaaminen on nykypäivänä lähes itsestäänselvyys, ja vieraiden kielten osaaminen alkaa oikeastaan vasta muista kielistä. Akatemiassa voit valita kieliä, joita esimerkiksi lukiossa ei välttämättä ole ollut tarjolla. Kieli- ja kulttuuriopinnoissa on, mistä valita. Voit syventyä englannin, espanjan, saksan, ranskan, venäjän, kiinan, suomen, ruotsin ja viittomakielen opintoihin.

Englannin kielen opinnot ovat laajimmat, joten halutessasi voit keskittyä pelkästään englannin kielen opintoihin ja vahvistaa osaamistasi.

Voit myös yhdistää kiinnostuksesi mukaan kielten opintoihin muita oppiaineita. Opiskelijoiden suosikkeja ovat olleet mm. kauppatiede, kasvatustiede ja kirjallisuustiede. Kiinan kielen opiskelijoille luonteva valinta on Aasian tutkimuksen opintokokonaisuus. Kieltenopettajaksi tähtääville suosittelemme kasvatustieteen opintoja kielten rinnalle.

Jos suoritat kieliopintojen rinnalla jonkin muun oppiaineen perusopinnot, esim. kasvatustieteen, kirjallisuustieteen tai kauppatieteen, voit hankkia yhtä paljon yliopistollisia opintopisteitä kuin yliopiston varsinaisena opiskelijana.

Opintojasi rahoittaa täysi toisen asteen opintotuki. Voit myös hakea asuntolapaikkaa ja asua kampuksella edullisesti.

Vastuuopettaja

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

  • Kyllä voit. Poikkeuksena teatteritoiminnan ja kirjoittamisen linjan kurssit.

  • Haku koko vuoden opintoihin alkaa keväällä ja kestää noin elokuun puoleenväliin asti.

  • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Teatteriopintojen opintomaksu on 3190 €. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

    Lue lisää opiskelun kustannuksista täältä.

  • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

    Poikkeuksena teatteritoiminnan ja kirjoittamisen opinnot. Teatteritoiminnan opintoihin opiskelijat valitaan pääsykokeen kautta. Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

  • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

Olisiko sittenkin joku näistä sinun juttusi