image-991

Kieli-, viestintä ja kulttuuriopinnot

Kiinnostavatko vieraat kielet ja kulttuurit?  Haluatko kehittää työelämätaitojasi tai viestintä- ja digitaitojasi niin suomeksi, englanniksi tai myös muilla kielillä? Tähtäätkö kielten yliopisto-opintoihin tai opiskelemaan ulkomaille? Haluatko haudutella urasuunnitelmiasi?

Kieli-, viestintä- ja kulttuuriopinnot tarjovat sinulle mahdollisuuden keskittyä täysipainoisesti ja monipuolisesti kieliopintoihin, yhdistää kieliopintoja muihin Akatemian oppiaineisiin tai opiskella viestintää, kieliä ja digimarkinnointia. Voit opiskella halutessasi pelkästään yhden lukukauden (syyslukukaudella englannin eri osa-alueiden perusteiden kertaus ja nollasta lähtevät alkeiskurssit). Kieli-, viestintä ja kulttuuriopinnoissa voit valita seuraavista suuntautumisvaihtoehdoista (tai vaikka yhdistellä niitä):

 • Kieliaineita yliopistoon – Syvennät ja laajennat tehokkaasti kielitaitoasi, perehdyt kielitieteelliseen ajatteluun ja kehität akateemisia opiskelutaitoja. Nämä ovat keskeiset tekijät kielten pääsykokeissa menestymiselle! Kielten lisäksi tarjoamme. Kielitieteen ja fonetiikan peruskurssin (5 op, Hkin avoin yliopisto), sekä Akatemian oman Language and Culture ja kevään valmennuskurssit. Halutessasi voit suorittaa kielten rinnalla myös kirjallisuustieteen perusopinnot (25 op, Jyväskylän yliopisto, kaksi opintojaksoa englanniksi).
 • Englantia, viestintää, digimarkkinointia, työelämätaitoja ja halutessasi myös muita kieliä. Voit esim. hankkia sujuvan espanjan kielen taidon viestintäosaamisen lisäksi. Viestinnästä voit suorittaa pakolliset avoimen yliopiston kurssit (15 op), sekä haluttaessa myös valinnaiset kurssit (10 op). Tähän voit liittää Digimarkkinoinnin opintokokonaisuuden (15-30 op, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu) ja muita kieliopintoja. Jo pelkän syyslukukauden aikana pystyt huimasti nostamaan englannin tasoasi ja kehittämään työelämätaitoja. Tiesitkö, että myös työttömyysturvalla on mahdollista opiskella?
 • Kieltenopettajaksi: Englannin ja muiden kieliopintojen rinnalla opiskelet kasvatustieteen perusopinnot (25 op, Jyväskylän yliopisto) tai osan niistä.
 • Opiskelusuunnan kokeilu: Voit suorittaa korkeakoulututkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot ”pois alta” ja näin kerätä jo opintopisteitä korkeakoulututkintoa varten, ja samalla haudutella tulevaisuudensuunnitelmiasi. Kieliopintojen ohella voit myös kokeilla muiden oppiaineiden opintoja ja miettiä opettajien ja opinto-ohjaajan tuella, mikä sopii sinulle parhaiten. Opiskelijoiden suosikkeja ovat olleet mm. kauppatiede, kasvatustiede ja kirjallisuustiede.

Akatemiassa on opintoja jopa yhdeksässä kielessä, joista valita. Tarjoamme englannin, espanjan, saksan, ranskan, venäjän, korean, suomen, ruotsin ja viittomakielen opintoja. Englannin kielen osaaminen on nykypäivänä lähes itsestäänselvyys, ja englannin kielen taidosta on syytä pitää huolta, mutta vieraiden kielten osaaminen alkaa oikeastaan vasta muista kielistä. Voit valita kieliä, joita esimerkiksi lukiossa ei ollut tarjolla, tai päivittää työelämässä tarvittavaa osaamista. Syvennät kielten ja kulttuurien tuntemustasi, valmentaudut pääsykokeisiin, päivität työelämässä tarvittavaa osaamista tai hauduttelet tulevaisuudensuunnitelmiasi.

Jos suoritat kieliopintojen rinnalla muiden oppiaineiden yliopistollisia opintoja, esim. viestintää, digimarkkinointia, kasvatustiedettä, kirjallisuustiedettä tai kauppatiedettä, voit hankkia vuoden aikana yhtä paljon opintopisteitä kuin yliopiston varsinaisena opiskelijana.

Opintojasi rahoittaa täysi toisen asteen opintotuki, ks. myös työttömyysturvalla opiskelu. Voit myös hakea asuntolapaikkaa ja asua kampuksella edullisesti.

Vastuuopettaja

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

 • Kyllä voit.

 • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

 • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

  Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

 • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

  Poikkeuksena teatteritoiminnan ja kirjoittamisen opinnot. Teatteritoiminnan opintoihin opiskelijat valitaan pääsykokeen kautta. Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

 • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

 • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.

Olisiko sittenkin joku näistä sinun juttusi