image-878

Opiskelu Akatemialla

Opiskelu Akatemialla

Yleistä

Työväen Akatemia on kansanopisto, johon suurin osa opiskelijoista tulee suorittamaan jonkin yliopistollisen aineen ensimmäisen vuoden opintoja ja pyrkii sitten opiskelemaan tätä alaa joko pääsykokeen tai avoimen väylän kautta. Kansanopistot ovat vapaan sivistystyön oppilaitoksia, johon voit tulla tekemään opintoja vaikka sinulla ei olisikaan jatkokouluttautumissuunnitelmia. Meillä onkin joka vuosi kaiken ikäisiä opiskelijoita erilaisilla tavoitteilla.

Lukuvuosi alkaa 21.8.2023 ja päättyy 24.5.2024.

Avoimen väylä

Tiedätkö jo avoimen väylän yliopistoon? Pääsykoe ja todistusvalinta eivät ole ainoat reitit yliopistoon, voit hakea myös avoimen väylän kautta. Avoin väylä tarkoittaa, että avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella haet opiskeluoikeutta yliopistoon.

Lue lisää avoimesta väylästä

Pääsykoevalmennus

Opiskelu Akatemiassa on parasta pääsykoevalmennusta. Opiskelemalla meillä avoimen yliopiston opintoja saat hyvän tuntuman yliopisto-opintoihin.

Lue lisää valmennuksesta

Opintomatkat

Opintomatkat ja erilaiset vierailut ovat olennainen osa Akatemian opintovuotta. Panostamme kansainvälisyyteen ja erilaisten kulttuurien tuntemukseen. Myös työ- ja opiskelumahdollisuudet löytyvät tänä päivänä usein kansainvälisistä ympäristöistä.

Minne matkustetaan?

Opiskelijapalvelut

Opiskelu Työväen Akatemiassa on yhteisöllistä. Tukea opintoihisi saat niin opintosihteeriltä kuin ohjaavalta opettajaltasi. Myös ryhmässä työskentely auttaa opintojen etenemisessä.

Jokainen tekee henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli HOPS:in yhteistyössä ohjaavan opettajan kanssa. Hopsiin kuuluu useimmiten oman aineen suositellut opinnot ja vapaavalintaisia kursseja eri oppiaineista. Opiskelua tukevina opintoina tarjoamme myös kursseja tieteellisestä kirjoittamisesta sekä itsetuntemuksesta.

Hyvä sosiaalinen elämä tekee opiskelusta mukavampaa ja edistää myös opintotuloksia. Kannattaa ottaa osaa esimerkiksi opiskelijakunnan toimintaan. Se järjestää opiskelua täydentäviä tilaisuuksia, vierailuja ja juhlia. Myös omasta terveydestä huolehtiminen liikkumalla ja nukkumalla riittävästi on olennainen osa onnistunutta opiskeluvuotta.

Terveydenhuolto

Opiskelijamme ovat Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen opiskeluterveydenhuollon asiakkaita.

Lue lisää

Kirjasto ja Tietotekniikka

Työväen Akatemian kirjasto palvelee Akatemian opiskelijoita ja henkilökuntaa monipuolisella valikoimallaan. Täältä löydät tarvittavat kurssikirjat tenttejä varten sekä paljon muuta kiinnostavaa.

Lue lisää

Opintosuoritustiedot Koski-tietovarannossa

Opintosuoritustietojen tallentaminen valtakunnallisten opinto- ja tutkintorekisterien Koski-tietovarantoon.

Lue lisää

Opiskelijakortti

Työväen Akatemian opiskelijat ovat oikeutettuja maksuttomaan digitaaliseen opiskelijakorttiin, Sliceen. Kortilla voit todistaa olevasi opiskelija, joten se on erittäin hyödyllinen monessa tilanteessa ja se oikeuttaa merkittäviin opiskelijaetuihin ympäri Suomen. Kortilla saat alennusta muun muassa VR:n ja Matkahuollon palveluista. Kortti kannattaakin hankkia heti opintoja alussa.

Lue lisää kuinka voit sen saada.

Asuminen

Kampuksella asuminen on olennainen osa kansanopistokokemusta. Saat uusia, jopa elämän mittaisia ystäviä, joiden kanssa kehität sosiaalisia taitojasi ja harjoittelet itsenäisen elämän alkeita. Myös opiskeluun jää enemmän aikaa, kun ei tarvitse matkustaa, vain kävellä nurmikon yli opetustiloihin.

Työväen Akatemian kahdessa asuntolassa vietät vuoden mukavasti ja kotoisasti. Kaunis, puistomainen kampus on viihtyisä ja hyvää mieltä luova ympäristö, jossa opiskelu sujuu. Myös vertaistuki eli kämppikset auttavat pitämään opintomotivaation korkealla.

Opistolla on hieman yli sata majoituspaikkaa, joissa on vuode, työpöytä, kaapisto ja internet-yhteys. Oma tai jaettu kylpyhuone on oman huoneen yhteydessä. Asuintaloissa on lisäksi yhteisiä vapaa-ajanviettotiloja, kerroskeittiöt, kuntosali, itsepalvelupesula ja sauna.

Asuntolapaikat jaetaan opiskelupaikan vastaanottaneille vahvistusilmoitusten saapumisjärjestyksessä. Asuntolapaikkoja jaettaessa etusijalla ovat kauempaa muuttavat opiskelijat. Tarkista KELAn sivuilta oppilaitoksen asuntolassa asuvien opiskelijoiden asumislisän suuruus.

Lue lisää asumismahdollisuudesta

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake