image-1021

Maailman politiikka ja kansainväliset suhteet

Kiinnostaako sinua ajankohtaiset maailmanpolitiikka ja kansainväliset kysymykset, kuten demokratian tila ja tulevaisuus maailmassa,  ulko-ja turvallisuuspolitiikka, ilmastomuutoksen vaikutukset yhteiskuntiin tai Suomen paikka Euroopassa ja uudessa maailmanjärjestyksessä?

 

Maailmanpolitiikan ja kansainvälisten suhteiden opinnot tarjoavat laajan ja monipuolisen näköalan maailmanpolitiikan ja kansainvälisten suhteiden kysymyksiin ja ilmiöihin.

Maailmanpolitiikan opinnoissa voit syventää ja laajentaa ymmärrystäsi maailmanpolitiikan ulottuvuuksista. Opinnoissa tarjotaan monitieteellisiä teoreettisia välineitä ja käsitteistöä erilaisten kansainvälisten prosessien tulkitsemiseksi.

Opinnoissa lähetytään kansainvälisiä kysymyksiä mm. politiikan tutkimuksen, kansainvälisen oikeuden, historia ja kulttuurien tutkimuksen näkulmista.

Maailmanpolitiikan lisäksi opinnoissa painotutaan Yhdysvaltojen, Euroopan asemaan maailmassa sekä Itä-Aasiaan maailmanpolitiikan muutosalueena.

Opintoihin voi sisällyttää opintoja eri opintolinjoja. Kansainvälisyyden näkökulmasta erityisesti kieliä kannattaa opiskella Akatemian laajasta valikoimasta.

 

Opiskelu ja asuminen

Kansanopisto opiskelu on paljon muutakin kuin kursseja ja opintopisteitä.  Opiskelu Työväen Akatemiassa on yhteisöllistä. Tukea opintoihisi saat niin opintosihteeriltä kuin ohjaavalta opettajaltasi. Myös ryhmässä työskentely auttaa opintojen etenemisessä.

Voit halutessasi asua kampuksella.  Kampuksella asuminen on olennainen osa kansanopistokokemusta. Saat uusia, jopa elämän mittaisia ystäviä, joiden kanssa kehität sosiaalisia taitojasi ja harjoittelet itsenäisen elämän alkeita. Myös opiskeluun jää enemmän aikaa, kun ei tarvitse matkustaa, vain kävellä nurmikon yli opetustiloihin.

Vastuuopettaja

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

  • Kyllä voit.

  • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

  • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

    Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

  • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

    Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

  • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

  • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.