image-1021

Maailman politiikka ja kansainväliset suhteet

Maailma on muutoksessa. Kylmän sodan jälkeinen turvallisuusjärjestelmä horjuu. Demokratian kehitys maailmassa on haastettu. Ilmastonmuutos ja luontokato uhkaavat poliittisten järjestelmien vakautta. Mikä on demokratian tila ja tulevaisuus maailmassa?  Mikä on Euroopan ja Suomen rooli uudessa järjestyksessä?

 

Maailmanpolitiikan ja kansainvälisten suhteiden opinnot tarjoavat laajan ja monipuolisen näköalan maailmanpolitiikan ja kansainvälisten suhteiden kysymyksiin ja ilmiöihin.

Maailmanpolitiikan opinnoissa voit syventää ja laajentaa ymmärrystäsi maailmanpolitiikan ulottuvuuksista. Opinnoissa tarjotaan monitieteellisiä teoreettisia välineitä ja käsitteistöä erilaisten kansainvälisten prosessien tulkitsemiseksi.

Maailmanpolitiikan lisäksi opinnoissa painotutaan Yhdysvaltojen, Euroopan asemaan maailmassa sekä Itä-Aasiaan maailmanpolitiikan muutosalueena.

Vastuuopettaja

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

  • Kyllä voit.

  • Haku koko vuoden opintoihin alkaa keväällä ja kestää noin elokuun puoleenväliin asti.

  • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

    Lue lisää opiskelun kustannuksista täältä.

  • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

    Poikkeuksena teatteritoiminnan ja kirjoittamisen opinnot. Teatteritoiminnan opintoihin opiskelijat valitaan pääsykokeen kautta. Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

  • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

  • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.