image-1021

Yhteiskuntatieteet

Kiinnostavatko valtiotieteet ja yhteiskuntatieteet? Haluatko valmennusta yliopisto-opintoihin?

 • Aloita politiikan, viestinnän ja sosiaalitieteiden opiskelu Akatemiassa ja valmentaudu pääsykokeisiin
 • Opiskele avoimessa väylässä vaadittavat perusopinnot ja kieliopinnot.
 • Vuoden aikana voit suorittaa kahdet avoimen yliopiston perusopinnot.
 • Opiskelu Työväen Akatemiassa on päätoimista ja oikeuttaa Kelan opintotukeen. Koulutus kestää yhden lukuvuoden.

Yhteiskuntatieteiden opiskelu ja valtiotieteiden opiskelu mahdollistaa suuntautumisen seuraaviin koulutusohjelmiin

Vuoden aikana teet valintasi mukaan yhdet tai kahdet yliopistolliset perusopinnot (25-50 op).  Opiskelet siis ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot, jotka voit myöhemmin liittää tutkintoosi.

 

Avoin yliopisto

Politiikan ja organisaation tutkimus 25 op
Poliittinen historia 25 op
Sosiaalitiede 25 op
Sosiaalityö 25 op
Viestintä 25 op

Väyläopinnot ja avoimen väylä

Yhteiskuntatieteiden ja valtiotieteiden opinnoissa voit tavoitella opiskelupaikkaa avoimen väylän kautta. Avoimen väylän kautta voit keväällä hakea moniin yhteiskuntatieteen opintoihin suoraan Helsingin, Turun, Oulun ja Jyväskylän yliopistoihin. Merkittävä osa opiskelijoistamme on päässyt avoimen väylän ansiosta suoraan  yliopistoon opiskelemaan mm. politiikan tutkimusta, valtio-oppia, viestintää, sosiaalitieteitä tai poliittista historiaa.

Katso tästä Akatemiassa opiskelleiden Amandan ja Ollin esimerkki: “Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”.

Avoimen väylän vaatimukset vaihtelevat yliopistoittain. Akatemian 1. vuoden opinnoilla pystyt hakemaan avoimen väylässä opiskelemaan useimpiin kotimaisiin yliopistoihin. Vaatimukset tulee tarkistaa erikseen jokaisen yliopistolta. Akatemian opiskelijat ovat perinteisesti sijoittuneet avoimen väylän kautta erinomaisesti jatko-opintoihin.

Valintakoe

Yhteiskuntatieteiden opiskelu ja valtiotieteiden opiskelu on myös parasta valmentautumista pääsykokeisiin!

Lukuvuoden mittaiset kansanopisto-opinnot ja avoimen yliopiston opinnot tukevat valmistautumista valintakokeeseen. Keväällä järjestämme valintakokeeseen valmentautumista tukevia kursseja, joilla opiskellaan pääsykokeissa vaadittavia sisältöjä sekä harjoitellaan essee- ja aineistotehtäviin vastaamista. Kurssit toteutetaan pienryhmissä opiskelijoiden hakukohteiden mukaan. Kursseille osallistuneista yli 90 % on päässyt sisään yliopistoon.

Työväen Akatemia on paikka, jossa yliopisto-opiskelu on mahdollista jokaiselle, kirjoittaa Amanda Kohmo. Amanda sai Akatemia-vuoden aikana yliopisto-opiskelijan identiteetin ja monta mieleenpainuvaa kokemusta — ja lisäksi yli 60 opintopistettä!

Lue lisää täältä

Linkki Amanda Kohmon videohaastatteluun.

image-918

Vastuuopettaja

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

 • Kyllä voit.

 • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

 • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

  Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

 • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

  Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

 • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

 • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.