image-925

Oikeustiede

Kiinnostaako oikeustiede? Kiinnostaako ura asianajanana, ihmisoikeusjuristina ja oikeustieteellisenä erityisasiantuntijana?

 

Olet oikeassa paikassa! Valitse oikeustieteen opinnot ja paranna valmiuksiasi päästä opiskelemaan oikeustiedettä.

 • Aloita oikeustieteen opinnot Akatemiassa ja valmentaudu pääsykokeisiin.
 • Vuoden aikana teet ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot.
 • Opinnot voi hyödyntää avoimessa väylässä
 • Opiskelu Työväen Akatemiassa on päätoimista ja oikeuttaa Kelan opintotukeen. Koulutus kestää yhden lukuvuoden.

Akatemiassa suoritat Turun yliopiston järjestämiä oikeustieteen avoimen yliopiston opintoja sekä Akatemian omia opintoja.

Opiskelun tueksi järjestetään viikoittaista lähiopetusta ja ryhmänohjausta.  Avoimen yliopiston oikeustieteen opetuksesta vastaavat oikeustieteen tiedekunnan hyväksytyt oikeustieteilijät.

Linjalla on myös oma oikeustieteen (OTT) opettaja, joka vastaa Akatemian omien opintojen opetuksesta sekä pitää opintoryhmiä avoimen opintojen tenttikirjallisuudesta. Saat siis apua avoimen yliopiston kurssien suorittamiseen. Ryhmässä pääset osaksi Työväen Akatemian lämmintä ja kannustavaa oppimisyhteisöä.

Opettajiemme ohjauksessa saat tukea ammatinvalintaasi ja kehität itsetuntemustasi.

 

Oikeustieteen opinnot

Oikeustieteen opintoihin kuuluu opintokäyntejä, opintomatkoja ja oikeustapauksien harjoittelua. Oikeustieteen opintojen lisäksi suoritat tutkintoon kuuluvia pakollisia kieliopintoja englannista ja äidinkielestä.

Lukuvuoden aikana voit suorittaa avoimen yliopiston opintoja jopa 37 op verran. Opinnot ovat oikeusnotaarin tutkintoon sisältyviä perusopintoja, jotka voit saada hyväksiluetuksi yliopistossa.

Tarjoamme myös avoimen yliopiston kieliopintoihin valmentavia kursseja.

Avoimen väylä

Opinnot voi sisällyttää myös Turun oikeustieteen avoimen väylään. Avoimen väylä tarkoittaa mahdollisuutta hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi avoimessa yliopisto-opetuksessa suoritettujen opintojen perusteella. Hakijalla on oltava edellä mainittuja opintoja vähintään 60 opintopistettä. Akatemialla voit suorittaa lähes kaikki vaadittavat opinnot Turun avoimen väylään.

Oikeustieteiden opiskelu avoimessa yliopistossa

Turun yliopisto

Johdatus oikeustieteen opintoihin ja oikeudelliseen ajatteluun 2 op
Eurooppaoikeus 5 op
Hallinto-oikeus 5 op
Kansainvälinen oikeus 5 op
Rikosoikeus 5 op
Valtiosääntöoikeus 5 op
Työoikeus 5 op
Perhe- ja jäämistöoikeus 5 op

Oikeustieteen teemaopinnot

Sopimusoikeus
Velvoiteoikeus
Prosessioikeus
Juridinen kirjoittaminen
Luku- ja vastaustekniikka

Kieliopinnot

Kieliopintoja kannattaa valita Akatemian monipuolisesta kielten opintovalikoimasta. Seuraavat opinnot ovat suositeltavia kaikille oikeustieteen opiskelijoille:

Tieteellinen kirjoittaminen 2 op
Englannin kieli (Academic and Professional Communication in English) 4 op

Muut opinnot

Oikeustieteellisten opintojen lisäksi voit valita myös muiden linjojen opintoja, kuten EU-opintoja tai kieliä. Ohjaavan opettajan kanssa käytävässä HOPS-keskustelussa teet henkilökohtaisen opintosuunnitelman.

Oikeustieteen opinnot kestävät yhden lukuvuoden. Opintoja varten olet oikeutettu toisen asteen opintotukeen. Et siis menetä korkeakouluopintoihin tarkoitettuja opintotukikuukausia. Lisäksi kun haet ja pääset yliopistoon, haet ensikertalaiskiintiössä.

Vuosi Akatemiassa on paras sijoitus tulevaisuuteesi!

Linjavastaava

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

 • Kyllä voit.

 • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

 • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

  Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

 • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

  Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

 • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

 • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.