image-870

Koulutustarjonta

Tervetuloa tutustumaan Työväen Akatemian tarjoamaan koulutustarjontaan.

Opiskelu Akatemiassa – kaksi reittiä yliopistoon

image-872

Ensimmäisen vuoden opinnot

Työväen Akatemiassa opiskelet täysipainoisesti yhden vuoden ajan. Teet vuoden aikana ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot ja hankit tärkeitä opiskelutaitoja. Akatemian vuosi voi olla myös välivuosi työelämästä ja itsensä laaja-alaista sivistämistä. Opetus tapahtuu pienryhmissä ammattitaitoisten opettajien johdolla. Yhdessä opiskeleminen kannattaa – opintomenestys on taattua. Vältät lukion jälkeisen välivuoden ja saat hyvät eväät pääsykokeisiin.

Ensimmäisen vuoden opinnoilla voit myös hakea yliopistoon avoimen väylän kautta.

Avoimen väylä

Pääsykoe ja todistusvalinta eivät ole ainoat reitit yliopistoon, voit hakea myös avoimen väylän kautta. Avoin väylä tarkoittaa, että avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella haet opiskeluoikeutta yliopistoon. Lisäksi suorittamasi kurssit lasketaan mukaan tutkintoon.

image-875

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

Monen opiskelijan opintie on kulkenut Kauniaisissa sijaitsevan Työväen Akatemian kautta. Kansanopistossa voi etsiä omaa juttua, kokeilla eri aloja ja suorittaa avoimen väylän yliopisto-opintoja.

Usein kysyttyä

  • Kyllä voit.

  • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

  • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

    Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

  • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

    Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

  • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

  • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.