image-1146

Fast-track integration training K057997

Apply

Our fast-track Towards a Professional Working Life integration training programme (K05977) will begin in August 2024. The training lasts one academic year and includes up to 67 academic credits.

For whom? The training is open to adult immigrants who have completed upper secondary or higher education and who have an integration plan with their local TE office. This is a fast-track course, which demands strong study skills and good language learning ability. Please discuss with your TE office before applying for the course. The KOPO number for this training is K05997.

The purpose of the training: The purpose of the training is to strengthen the social inclusion of immigrants and to help educated immigrants find employment in expert positions and/or receive additional training at Finnish universities.

Duration of the training: one academic year: 12 August 2024 –23 May  2025. The training is full-time and regular attendance is required.

Content of the training: Intensive study of the Finnish language, skills for working life, social skills, on-the-job learning and other studies that support integration. The programme includes comprehensive study guidance support throughout the training.

Costs: The training is free for students in the integration period. Free study materials and lunch are provided. There may also be the possibility to rent student accommodation on campus.

To apply and for more information in Finnish and in English: [email protected]

Brochure / esite

Työväen Akatemian kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelma

Koulutuksessa noudatetaan Opetushallituksen kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelmaa.

Työväen Akatemian paikallisen opetussuunnitelman löydät tästä linkistä.

Nopea polku kotokoulutus K05997

 Apply / Hae opiskelemaan

Työväen Akatemiassa Kauniaisissa (pääkaupunkiseudulla) alkaa elokuussa 2024 nopean polun kotoutumiskoulutus lukio- tai korkeakoulututkinnon suorittaneille (K05997). Kohti asiantuntijatyötä -koulutus on avoin maahanmuuttajille, joilla on kotoutumissuunnitelma paikallisen TE-toimiston kanssa. Keskustele TE-toimistosi kanssa ennen kurssille hakemista. Tämän koulutuksen KOPO-numero on K05997.

Työväen Akatemia sijaitsee pääkaupunkiseudulla, ja sinne pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä. Kotoutumiskoulutus kestää vähintään kaksi lukukautta ja on laajuudeltaan noin 67 opintopistettä.

Koulutuksen kesto: yksi lukuvuosi 12.8.2024-23.5.2025. Koulutus on kokopäiväistä opiskelua ja säännöllistä läsnäoloa vaaditaan.

Kustannukset: Koulutus on kotoutumisopiskelijoille ilmainen. Tarjolla on ilmainen opetusmateriaali ja lounas. Kampuksella voi olla myös mahdollisuus asua asuntolassa.

Koulutuksen sisältö: Intensiivinen suomen kielen opiskelu, työelämätaidot, sosiaaliset taidot, työssäoppiminen ja muut kotoutumista tukevat opinnot. Ohjelma sisältää kattavan opinto-ohjauksen tuen koko koulutuksen ajan.

Kenelle: Koulutukseen voivat osallistua toisen asteen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet aikuiset maahanmuuttajat, joilla on kotoutumissuunnitelma paikallisen TE-toimiston kanssa. Koulutus sopii opiskelijoille, joilla on vahva opiskelukyky ja hyvä kieltenoppimiskyky.

Koulutuksen tavoite: Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa maahanmuuttajien sosiaalista osallisuutta ja auttaa koulutettuja maahanmuuttajia työllistymään asiantuntijatehtäviin ja/tai saamaan lisäkoulutusta suomalaisissa yliopistoissa.

Hakeminen ja lisätiedot su/eng: Hakeminen ja lisätiedot suomeksi ja englanniksi: [email protected]

To apply and for more information in Finnish and in English.

[email protected]

Apply pressing the yellow button below:

 Apply / Hae opiskelemaan

Teemme opinnoissa myös retkiä. Kuvaaja: Airi Palosaari

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

Usein kysyttyä

  • Kyllä voit.

  • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

  • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

    Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

  • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

    Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

  • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

  • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.