image-924

Humanistiset opinnot

Kiinnostaako suurin piirtein kaikki maan ja taivaan väliltä, mutta et ole varma vielä mitä haluat.

Humanistisissa opinnoissa voit tutustua ihmistieteellisen tiedon ja tutkimukseen maailmaan ja pohtia kiinnostuksen kohteitasi. Humanistissa opinnoissa voit kokeilla opintoja useammista opinto-ohjelmista ja löytää oma polkusi jatko-opintoihin. Opinnot soveltuvat erinomaisesti itsensä sivistämiseen ja jatko-opintoihin valmistautumiseen.

Humanistisissa opinnoissa voit valita opintoja mm. kielistä, historian, kirjallisuuden ja kirjoittamisen, Aasian tutkimuksen, käyttäytymistieteiden ja valtiotieteiden opinto-ohjelmista. Voit myös liittää opintoihisi antiikin tutkimusta, sukupuolentutkimusta, filosofiaa, teatterihistoriaa ja näyttelemistä.

Yliopistojen lisäksi voit sisällyttää avoimen AMK:n opintoja humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituottamisen tain yhteisöpedagogi koulutusohjelmista.

Opetuksen tavoitteena on opiskelijan opiskelutaitojen, tieteellisen ajattelun, tiedonarviointikyvyn kehittäminen sekä oman opintosuunnan löytäminen

Humanistisissa opinnoissa saat hyvän yleissivistyksen ja pohjan jatko-opintoihin yliopistossa!

Avoin yliopisto

Historian perusopinnot (Jyväskylän yliopisto) 5- 30 op
Aasian tutkimus (Helsingin yliopisto) 5- 10 op
Kirjallisuustiede (Jyväskylän yliopisto) 5- 30 op
Yhteiskunnallinen muutos (Helsingin yliopisto) 5 – 25 op
Teatteritaiteen tuntemus (TeaK) 7 op
Kulttuurituotttaminen (Humak)
Kasvatustiede 5 – 25 op

Tutustu tarkemmin alla oleviin opinto-ohjelmiin ja valitse sinua kiinnostavat historian opinnot tai humanistiset opinnot!

Vastuuopettaja

 • FL, YTM

  Apulaisrehtori

  Historian ja humanististen aineiden vastaava opettaja Historia, kulttuurihistoria, poliittinen historia, valtio-oppi, filosofia ja kasvatustiede

  040 752 9225

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

 • Kyllä voit. Poikkeuksena teatteritoiminnan ja kirjoittamisen linjan kurssit.

 • Haku koko vuoden opintoihin alkaa keväällä ja kestää noin elokuun puoleenväliin asti.

 • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Teatteriopintojen opintomaksu on 3190 €. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

  Lue lisää opiskelun kustannuksista täältä.

 • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

  Poikkeuksena teatteritoiminnan ja kirjoittamisen opinnot. Teatteritoiminnan opintoihin opiskelijat valitaan pääsykokeen kautta. Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

 • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.