image-1102

Kirjallisuustiede

Kiinnostaako kirjallisuus, kirjoittaminen, taiteentutkimus ja humanistinen sivistys? Valitse kirjallisuustieteen opintokokonaisuus osaksi opintojasi. Kirjallisuustieteen opinnoissa sukellat länsimaisen kulttuurin historiaan. Vahvistat yleissivistystäsi ja saat kattavan käsityksen kirjallisuuden historiasta. Opit lukemaan ja tulkitsemaan kriittisesti ja luovasti. Opinnot sopivat hyvin kirjallisuuden, taiteen ja kulttuurin tutkimuksesta kiinnostuneille. Jos haluat myös kehittyä kirjoittajana, valitse luovan kirjoittamisen opintoja.

Avoimen yliopiston kurssit

Kirjallisuus 25 op
Kirjoittaminen 30 op

Muut opinnot

Kirjallisuustieteen opintojen rinnalle voit valita myös muiden linjojen opintoja. Mieti, mikä sinua kiinnostaa! Ohjaavan opettajan kanssa käytävässä HOPS-keskustelussa teet henkilökohtaisen opintosuunnitelman.

Tarjolla on esimerkiksi seuraavia teemakursseja: Elokuvahistoria, Elokuvakäsikirjoittaminen, Kotimaisen kirjallisuuden lukupiiri, Kirjoittajana kasvaminen, Fun with creative writing, Advanced creative writing.

Historian opinnot perehdyttävät sinut historiantutkimuksen tieteellisiin ja teoreettisiin kysymyksiin. Harjoittelemme keskeisiä historian taitoja kuten, lähdetyöskentelyä, historiallista päättelyä ja akateemisia opiskelutaitoja.  Opinnoissa tutustutaan ajankohtaisiin tutkimussuuntauksiin, kuten yhteiskunnallisen muutoksen ja talouden historiaan, sukupuolihistoriaan sekä terveyteen ja hyvinvoinnin historiaan. Lisäksi syvenymme historian tutkimuksen yhteiskunnallisiin ulottuvuuksiin, kuten ajankohtaisiin historiapolitiikan ja menneisyyden hallinnan kysymyksiin.

Historian opintojen lisäksi voit suorittaa Helsingin yliopiston Yhteiskunnallisen muutoksen perusopintoja 25 op. Opinnot koostuvat kehitysmaatutkimuksen, poliittinen historian, talous- ja sosiaalihistoria ja sosiaali- ja kulttuuriantropologian näkökulmista. Opinnoissa osa kursseista on valittavissa, mutta Työväen Akatemiassa toteutettavassa kokonaisuudessa korostuvat poliittisen historian, talouden sekä kehitysmaatutkimuksen tulokulmat.

Opinnot ovat parasta pääsykokeisiin valmentautumista!

Tutustu tarkemmin alla oleviin opinto-ohjelmiin ja valitse sinua kiinnostavat historian opinnot tai humanistiset opinnot!

Vastuuopettaja

 • FL, YTM

  Apulaisrehtori

  Historia-aineet, humanistiset aineet, politiikka ja viestintä, filosofia, kirjoittaminen

  040 752 9225

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

 • Kyllä voit.

 • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

 • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

  Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

 • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

  Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

 • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

 • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.