image-925

Kauppatieteet

Kauppatieteet antavat hyvät lähtökohdat talouden ilmiöiden tulkintaan ja ymmärtämiseen. Vuoden opiskelu luo hyvän pohjan kauppatieteiden korkeakouluopintoihin.

Kauppatieteiden opinnot Akatemiassa ovat samoja opintoja kuin varsinaisessa yliopistossa. Voit siis aloittaa yliopistosi Akatemiassa ja liittää opinnot myöhemmin tutkintoosi. Vuoden aikana teet samat opinnot, mitä ensimmäisenä vuonna yliopistossa. Opintoihin kuuluu markkinointia, johtamista, laskentatoimea, viestintää, yrittäjyyttä ja taloustieteitä. Lisäksi voit sisällyttää opintoihisi halutessasi digimarkkinoinnin opintoja.  Opiskelija voi lisäksi suorittaa laajasti kielten opintoja ja kokeilla muita oppiaineita. Opintolinjaa voi aina vaihtaa kesken lukuvuoden.

Kauppatieteiden opiskelu valmentaa sinua myös yhteisvalinnan pääsykokeisiin. Vuoden aikana suorittamasi kurssit tukevat pääsykoevalmentautumista ja lisäksi myöhemmin keväällä valmentaudutaan yhdessä pääsykokeisiin.

Kauppatieteiden opiskelu Akatemiassa on yhteisöllistä. Meillä on tiivis ryhmä opiskelijoita, joiden kanssa opiskelu ei ole yksin puurtamista. Ryhmässä yliopisto-opintojen aloittaminen on paljon helpompaa kuin yksin. Akatemian kampusalue on viihtyisä opiskeluympäristö, jossa saa rauhassa keskittyä oman unelma-alan tavoittamiseen. Akatemian henkilökunta muodostaa tukiverkoston, joka auttaa sinua saamaan parhaan irti itsestäsi.

Tutustu Juho Aallon kokemuksiin lukuvuodesta Akatemiassa.

Avoimen väylä Jyväskylän yliopistoon

Suorittamalla vuoden opinnot Akatemiassa voit päästä ilman pääsykoetta tai yo-tutkintotodistusta suoraan Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun kauppatieteitä opiskelemaan. Vuoden opinnot sisältävät Liiketoimintaosaamisen perusopinnot, kielten opintoja ja Taloustieteen perusteet -kurssin, joiden avulla voit hakea avoimen väylää pitkin Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun. Joka vuosi akatemialaisia aloittaa opintonsa Jyväskylässä.

Kauppatieteiden opiskelu avoimessa yliopistossa

Taloustieteen peruskurssi 6 op
Johtamisen ja johtajuuden perusteet 5 op
Laskentatoimen perusteet 5 op
Markkinoinnin perusteet 5 op
Yrittäjyyden perusteet 5 op
Viestinnän johtamisen perusteet 5 op
Liiketoimintaosaamisen perusteiden soveltaminen 3 op

Muut opinnot

Johdatus tieteelliseen kirjoittamiseen 1 op
Johdatus tilastotieteeseen ja todennäköisyyslaskentaan 4 op
Taloushistoria 2–5 op
Talouskriisit 2 op

Kieliopinnot

Globaalissa maailmassa edellytetään vahvaa ja monipuolista kielitaitoa. Erityisesti englannin osaaminen on välttämättömyys. Opiskelijalla on mahdollisuus kehittää kielitaitoaan englannin lisäksi ranskassa, saksassa ja espanjassa. Lisäksi voit aloittaa esim. espanjan, venäjän tai kiinan alkeet. Katso tarkemmin Opetettavat kielet.

Yhteistiedot

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

  • Kyllä voit.

  • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

  • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

    Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

  • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

    Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

  • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

  • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.

Olisiko sittenkin joku näistä sinun juttusi