image-1023

Innostus opiskeluun löytyi Työväen Akatemialta

22-vuotias Leevi Juntunen löysi motivaation opiskeluun vasta Työväen Akatemialla. Kilpailullisen jääkiekon pelaamisen rinnalla suoritetuilla lukiopapereilla ei ollut asiaa suoraan yliopistoon, mutta erinomaisella keskiarvolla suoritetut opinnot ovat avanneet Leeville uuden väylän kauppakorkeakouluun. Valmistuin lukiosta neljään vuoteen B:n papereilla, m

Valmistuin lukiosta neljään vuoteen B:n papereilla, mutta Työväen Akatemialla mielenkiintoinen ala on muuttanut suhdettani opiskeluun. Suoritin avoimen yliopiston väylään vaadittavat kauppatieteiden opinnot 4,8 keskiarvolla, eli ero lukiossa opiskeluun verrattuna on ollut suuri.

Mielekkäiden kauppatieteiden opintojen lisäksi motivaatiooni vaikutti tietty kilpailullisuus: yliopistoon pääsy vaatii hyviä arvosanoja kursseista. Ajattelin tilannetta vähän kuin selkä seinää vasten opiskeluna, mikä ruokki omaa innostustani. Olen kilpaillut koko ikäni ja lukiossa kilpailullisuuteni kohdistui jääkiekkoon, mutta Työväen Akatemialla sain kohdistettua saman energian opintoihin.

Tasaista työskentelyä yhden ratkaisevan päivän sijaan

Opiskelu on vaatinut paljon intoa ja jaksamista, mutta heti opintojen alusta alkaen palaset loksahtelivat kohdalleen. Kiinnostukseni kauppatieteitä kohtaan vahvistui, minkä lisäksi ala avaa paljon erilaisia mahdollisuuksia tulevaisuutta varten. Heti ensimmäisellä kurssilla kiinnostuin kaikesta johtamiseen liittyvästä, ja erityisesti urheilujohtaminen sekä huippu-urheilun parissa työskentely innostavat uramahdollisuuksina.

Pidin Työväen Akatemialla opiskelussa erityisesti siitä, että kyseessä oli koko vuoden kestävä urakka, jossa osaamista ja motivaatiota mitattiin jatkuvasti. Minusta avoimen yliopiston väylää kohti opiskeleminen oli selvästi mielekkäämpi valinta verrattuna pääsykokeisiin, joissa kuukausien työ näkyy vain yhtenä onnen tai epäonnen päivänä. Lisäksi pääsykokeiden jälkeen opinnot aloitetaan joka tapauksessa pisteestä yksi, kun taas Työväen Akatemian opintojen ansiosta olen jo suorittanut ensimmäisen yliopistovuoden kurssit.

Oma asenne ja halu ratkaisevat

Vaikka innostusta opiskeluun ei olisi aiemmin ollut, Työväen Akatemian kautta voi luoda uskoa itseensä ja etsiä suuntaviivoja tulevaisuudelle. Kun tekee töitä hyvällä asenteella, voi kohta olla samassa asemassa opiskelemassa kuin ylioppilaskirjoituksissa seitsemän ällää kirjoittaneet tyypit.

Omalla työllä on tärkein merkitys, mutta opiskeluun löytyy myös tukea: kurssiopettajilta saa palautetta ja opintoja ohjataan valitsemaan omien tavoitteiden mukaisesti. Henkilökunta on huipputyyppejä ja erittäin päteviä. Lisäksi opiskelu on varsinkin lukuvuoden alussa yhteisöllistä ja jokaiselle löytyy omantyyppisiä kavereita.

Kauppatieteet on mielestäni erityisen hyvä valinta omien mielenkiinnonkohteiden etsimiseen, sillä opinnot sisältävät monenlaisia aiheita aina markkinoinnista laskentatoimeen. Lisäksi yrittäjyyden opinnot aukaisevat paljon mahdollisuuksia. Kaikesta ei tarvitse olla varma opintojen alussa, vaan suoritetut opinnot saa sisällytettyä tutkintoon, vaikka päätyisikin lopulta valitsemaan toisen pääaineen. Jokainen polku Työväen Akatemialla johtaa eteenpäin.