image-1146

Vastuullisuus

Vastuullisuus Akatemian arjessa

Työväen Akatemia on vuonna 1924 perustettu yleissivistävää ja yliopiston perusopetusta tarjoava kansanopisto Kauniaisissa.  Olemme oppimisympäristönä yhteisöllinen, kohtaava ja opiskelijoiden omaa toimijuutta vahvistava. Tehtävänämme on ohjata opiskelijoita aktiiviseen kansalaisuuteen ja edistää yhteiskunnan kehittymistä paremmaksi.

Omalla toiminnallamme kannamme vastuumme seuraavissa asioissa:

Vastuullisuus hallinnossa

 

 

 

 

 

 

Vastuullisuus kiinteistössä

 

image-855

Noudatamme toiminnassamme EU:n whistleblowing -direktiiviä.

Direktiivin täyttävä sisäinen väärinkäytösten ilmoituskanava henkilöstöllemme ja sidosryhmillemme löytyy alla olevasta linkistä:

Sisäinen ilmoituskanava väärinkäytösepäilyille.

image-1145

Ympäristöystävällisten arvojemme mukaisesti varmistamme, että kaikki meille välitetty sähkö on uusiutuvilla energialähteillä tuotettua. Voimme oheisella todistuksella osoittaa sähkömme alkuperän.

Linkki todistukseen

 

image-1143

Olemme vuosia kierrättäneet kaiken syntyneen jätteen omien kierrätysastioiden avulla ja olemme myös valistaneet kierrätyksen tärkeyttä kampusalueella asuville opiskelijoille opastamalla erityyppisten jätteiden oikeata kohdentamista omiin astioihinsa.

Vastuullisuus ravintolamme toiminnassa

image-1086
image-1144

Työväen Akatemian keittiön mahdollista ylijäämäruokaa ei heitetä pois, vaan se myydään RESQ Club sovelluksen kautta  Linkki todistukseen

Yleisesti: ResQ:n käyttäjät pelastavat joka kuukausi kymmeniä tuhansia kiloja ruokaa päätymästä roskiin. ResQ-tilausten tyytyväisyysaste on 97%, joten maailman pelastaminen ei ole koskaan ollut näin herkullista! ResQ:n avulla auttaa sinua säästämään satoja euroja vuodessa.

image-1142

Työväen Akatemian keittiö keittää asiakkaiden ja henkilökunnan kahvit Reilun kaupan kahvista.

Reilu kauppa muuttaa maailmaa kokonaisvaltaisesti: sertifioinnilla, kehitysyhteistyöllä ja vaikuttamistyöllä. Vaikutamme kansainvälisesti ja myös Suomessa yrityksiin, poliitikkoihin ja kuluttajiin, jotta kulutus olisi kestävämpää ihmisille, ilmastolle ja taloudelle.

Reilun kaupan pääteemat ovat tuottajien aseman parantaminen, elämiseen riittävät ansiot, yritysten ihmisoikeusvastuu sekä ilmastonmuutos.

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake