image-989

Työ- ja organisaatiopsykologia

Oletko kiinnostunut työn ja organisaatioiden psykologiasta? Tähtäätkö hr-asiantuntijaksi, työterveyspsykologiksi, rekrytointikonsultiksi tai työhyvinvoinnin ammattilaiseksi? Haluatko kehittää valmiuksiasi johtamiseen ja esihenkilötyöhön?

Työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnoissa (25 op) perehdytään monipuolisesti työelämän erilaisiin ilmiöihin. Opinnoissa tutustutaan työ- ja organisaatiopsykologian keskeisiin perusteorioihin ja työelämän aihealueisiin. Opinnot järjestetään Itä-Suomen yliopiston (UEF) avoimen yliopiston opetussuunnitelman mukaisesti, ja ne voi hyväksilukea sivuaineeksi yliopistotutkintoihin.

Opintojen pakolliset teema-alueet käsittelevät työ- ja organisaatiopsykologian teorioita, käytäntöjä, tutkimusta ja soveltamista, minkä lisäksi pääset valitsemaan valinnaisia opintoja kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi toimivasta vuorovaikutuksesta, tulevaisuuden työelämätaidoista, työhyvinvoinnista, työyhteisöistä sosiaalisina järjestelminä ja organisaatioiden johtamisesta.

Opiskelun tueksi järjestetään viikoittaista lähiopetusta ja ryhmänohjausta, mutta opinnot suoritetaan tekemällä itsenäisiä verkkotehtäviä joustavassa aikataulussa. Ryhmänohjaajalta saat tukea suomen- ja englanninkielisen kurssimateriaalin lukemiseen sekä tieteellisen tekstin kirjoittamiseen. Vertaisryhmissä keskustellaan työelämän ajankohtaisista aiheista ja oppisisältöjen käytännön merkityksestä.

Työ- ja organisaatiopsykologian opinnot sopivat kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle. Erityisen hyvin opinnot soveltuvat sivuaineeksi, jos haaveilet esihenkilötyöstä, ihmisten ja muutosten johtamisesta, organisaatiokonsultoinnista, rekrytointiprosessien vetämisestä tai työterveyden ja henkilöstöhallinnon tehtävistä.

Työväen Akatemian opiskelijana voit suorittaa myös muussa oppiaineessa perusopinnot tai valinnaisia opintoja. Laajaan opintotarjontaamme kuuluu muun muassa kauppatieteiden, oikeustieteen, psykologian, kasvatustieteen, erityispedagogiikan, politiikan ja viestinnän tutkimuksen, sosiaalitieteiden ja sosiaalityön sekä historian ja yhteiskunnallisen muutoksen yliopisto-opintoja.

Vastuuopettaja

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

  • Kyllä voit.

  • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

  • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

    Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

  • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

    Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

  • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

  • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.