image-1146

Avoimen väylä

Opiskelu avoimen väylän kautta

Pääsykoe ja todistusvalinta eivät ole ainoat reitit yliopistoon, voit hakea useisiin koulutusohjelmiin myös avoimen väylän kautta. Avoin väylä tarkoittaa, että avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella haet opiskeluoikeutta yliopistoon.

Avoin väylä voi olla fiksuin reitti yliopistoon!

Avoin väylä saattaa sopia sinulle, jos

  • lukio-opinnoistasi on jo aikaa,
  • olet jo tehnyt tutkinnon,
  • haluat vaihtaa opintoalaa,
  • tiedät että sinun on vaikea pärjätä pääsykokeissa, tai
  • haluat opiskella omassa tahdissa.

Mitä opintoja yleensä vaaditaan? Vaatimukset vaihtelevat oppiaineittain. Hakukelpoisuuteen kuuluu yleensä kahdet yliopistolliset perusopinnot sekä tutkintoon kuuluvat pakolliset kieli- ja viestintäopinnot tai osa niistä. Myös opintomenestys vaikuttaa.

Avoin väylä voi myös olla nopein reitti yliopistoon. Monissa oppiaineissa pystyt tekemään avoimen väylän vaatimat opinnot yhden lukuvuoden aikana!

Vuosittain yhä useampi opiskelijoistamme pääsee suoraan avoimen väylän kautta opiskelemaan mm. Helsingin, Turun ja Jyväskylän yliopistoihin opiskelemaan mm. historiaa, politiikkaa ja viestintää, poliittista historiaa, taiteiden tutkimusta, kulttuurin tutkimusta ja kauppatieteitä.

Jos harkitset väyläopintojen tekemistä, kerro se heti opintojen alussa ohjaavalle opettajallesi. Näin varmistat, että osaat valita oikeat, avoimen väylää varten tarvittavat opinnot.

Kauppatieteiden opinnoissa olemme mukana Toinen reitti yliopistoon  eli TRY-hankkeessa.

Esimerkkejä Työväen Akatemian tarjoamista avoimen väylistä:

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake