image-870

Kieliä, kulttuuria ja tulevaisuudensuunnitelmia

Outi Tolosen tie vei Työväen Akatemiaan muutaman lukion jälkeen vietetyn välivuoden jälkeen. Kiinnostavat ja monipuoliset opinnot toivat uusia taitoa ja innostusta opiskelun jatkamiseen. Kun aloitin opinnot, en oikeastaan osannut odottaa mit

Kun aloitin opinnot, en oikeastaan osannut odottaa mitään – en tiennyt kansanopistossa opiskelemisesta paljoa. Opintojen alkaessa huomasin kuitenkin nopeasti, ettei vuodesta tulisi mitään haahuilua. Työväen Akatemialla on oikeasti mahdollista opiskella todella paljon ja kerätä itselleen hyödyllisiä taitoja tulevaisuutta varten.

Ennen Työväen Akatemiaa pidin muutaman välivuoden, mutta Akatemian opinnot selkeyttivät suunnitelmiani ja jatkoinkin opiskelua myös kansanopistovuoden jälkeen.

Monipuolista kielten opiskelua

Olin harkinnut kielten opiskelua jo aiemmin, joten Työväen Akatemian kielten ja kulttuurin opinnot kuulostivat heti kiinnostavilta. Pääsin oppimaan muun muassa kirjallisuudesta ja erilaisista kulttuureista sekä aloittamaan espanjan kielen opiskelun. Opin lisää myös englannin ääntämisestä ja kieliopista. Opinnot olivat ehdottomasti hyvä vaihtoehto päästä tutustumaan syvemmin kielen opiskeluun. Opiskelu avasi itselleni uusia näkökulmia ja esimerkiksi kulttuureista oppiminen avartaa maailmankuvaa.

Kuvailisinkin Työväen Akatemialla opiskelua mielekkääksi ja monipuoliseksi. Yhdellä kursseista tutustuttiin kääntämiseen, ja siitä tuli yksi suosikkikursseistani. Kurssivalintoja sai tehdä vapaasti, joten kiinnostavia vaihtoehtoja oli helppo löytää.

Kursseilla pääsi opiskelemaan oman oppiaineen sisältöjen lisäksi tärkeitä taitoja, kuten esitelmien valmistelua ja niiden pitämistä. Myös ryhmäkoot olivat aina kohtuullisia, mikä edisti yhteisöllisyyttä opiskelussa. Opetusta oli yleensä viitenä päivänä viikossa, mikä auttoi opiskelun rytmittämisessä.

Tulevaisuuden pohdintaa

Löysin Työväen Akatemian sattumalta, kun selailin erilaisia kansanopistoja ja niiden opintotarjontaa. Päädyin valitsemaan Akatemian, koska se sijaitsi melko lähellä ja innostuin tarjolla olleista opinnoista. Lukion perään vietettyjen välivuosien jälkeen kiinnostavien opintojen aloittaminen oli ehdottomasti hyvä valinta.

Työväen Akatemian opinnot voivatkin sopia mielestäni kaikille kiinnostuneille. Uuteen oppiaineeseen ja sen opiskeluun tutustuminen käy kätevästi. Opettajat ovat mukavia, eikä tunneilla joudu vain pänttäämään yksin, vaan opetus on usein vuorovaikutteista ja tunneilla keskustellaan niin yhdessä kuin pienemmissä ryhmissäkin. Työväen Akatemialla voi sukeltaa jo ennestään kiinnostavaan opiskelualaan tai löytää omalle tulevaisuudelle aivan uuden suunnan.