image-1021

Politiikan tutkimuksen opiskelu

Kiinnostaako viestinnän opiskelu, media, yhteiskunnallinen vaikuttaminen, politiikka ja kulttuuri tai kenties poliittinen historia?

 

Viestinnän opinnot ja opiskelu valmentavat sinua tarkastelemaan politiikan, median ja laajemmin yhteiskunnan ilmiöitä analyyttisesti. Opiskelun keskiössä ovat Helsingin yliopiston politiikan ja viestinnän (politiikan ja organisaatioiden tutkimus ja viestinnän perusopinnot) sekä poliittisen historian perusopinnot, jotka tarjoavat välineitä modernin yhteiskunnan rakenteiden ja poliittisten ilmiöiden ymmärtämiseenja tulkitsemiseen sekä vaikuttamiseen, osallistumiseen ja viestintään. Näiden lisäksi politiikan tutkimuksen opinnot kattavat mm. Eurooppa-opintoja, Maailmanpolitiikkaa, kansainvälisiä suhteita, turvallisuuspolitiikka,  Aasian tutkimusta, filosofiaa, johtamista ja taloustieteitä.

Opetus toteutetaan lähiopetuksena Työväen Akatemian kampuksella.

Politiikan ja viestinnän tukimuksen opinnoissa voit opiskella oman kiinnostuksesi mukaan Politiikan ja organisaatioiden tutkimuksen perusopintoja (25 op), Viestinnän perusopintoja (15 – 25 op) tai poliittisen historian perusopintoja (25 op). Lisäksi voit suorittaa yliopistotutkintoon ja avoimen väyliin vaadittavat pakolliset kieli- ja viestintäopinnot sekä räätälöidä itsellesi omannäköiset opinnot.

Politiikan tutkimuksen  opinnot mahdollistavat sinulle hakemisen avoimen väylän kautta yliopistoon. Opinnoista on joka vuosi päästy erinomaisesti avoimen väylän kautta opiskelemaan Helsingin yliopiston valtiotieteelliseen sekä Turun ja Jyväskylän yliopistojen yhteiskuntieteellisiin tiedekuntiin.

Lue Ollin tarina Opiskeluvuodesta ja avoimen väylästä.

Katso Youtubesta Ilonan tarina opiskeluvuodesta

 

 

Avoimen yliopiston opinnot

Politiikka ja viestintä

Politiikka ja organisaatiot 25 op (Helsingin yliopisto)
Politiikan ja organisaatioiden tutkimuksen perusteet 5 op
Päätöksenteko Suomessa ja Euroopan unionissa 5 op
Julkisuus ja demokratia 5op
Poliittisen ajattelun perusteet 5 op
Vertaileva politiikan tutkimus 5 op

Viestinnän opinnot (Helsingin yliopisto)

Viestinnän tutkimuksen perusteet 5 op
Media ja kulttuuri 5 op
Organisaatioiden viestintä 5 op
Valinnaiset osuudet 10 op

Poliittisen historian perusopinnot 25 op

Johdatus politiikan tutkimukseen 5 op
Johdatus poliittisen historian tutkimukseen 5 op
Ideologioiden muotoutuminen ja politiikan teorian klassikot 5op
Suomalaisten maailmat 5 op
Maailmanhistoriat 5 op

Muut opinnot

Tarjolla on myös lukuisia teemaopintokursseja, kuten EU-opinnot, argumentaatio ja retoriikka sekä kansainvälinen politiikka ja oikeus. Omien opintojen rinnalle voit valita opintoja myös muilta linjoilta. Mieti, mikä sinua kiinnostaa! Ohjaavan opettajan kanssa käytävässä HOPS-keskustelussa teet henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman.

Teemme vuoden aikana opintokäyntejä ministeriöihin, eduskuntaan, järjestöihin ja tutkimusorganisaatioihin. Tarkoituksena on tutustua oman oppialan mahdollisiin tuleviin työpaikkoihin ja saada tietoa organisaatioiden yhteiskunnallisista tehtävistä.  Politiikan tutkimuksen opiskelu mahdollistaa myös osallistumisen Akatemian opintomatkoille. Politiikan tutkimuksen opiskelijoita osallistunut vuosittain Brysselin ja Haagin opintomatkalle.

Valintakoe

Lukuvuoden mittaiset kansanopisto-opinnot ja avoimen yliopiston opinnot tukevat valmistautumista valintakokeeseen. Keväällä järjestämme valintakokeeseen valmentautumista tukevia kursseja, joilla opiskellaan pääsykokeissa vaadittavia sisältöjä sekä harjoitellaan essee- ja aineistotehtäviin vastaamista.

Avoimen väylä

Voit hakea politiikan ja viestinnän opinnoilla avoimen väylässä suurimpaan osaan kotimaisista yliopistoista. Katso vaatimukset yliopistosta. Joka vuosi opiskelijoitamme pääsee opiskelemaan avoimen väylässä politiikkaa ja viestintää Helsingin yliopistoon sekä politiikan ja poliittisen historian tutkimusta Turun, Jyväskylän ja Tampereen yliopistoihin.

Tutustu Ollin ja Amandan kokemuksiin Akatemia vuodesta ja avoimesta väylästä

Ilona Politiikan tutkimus

Tutustu tarkemmin alla oleviin opinto-ohjelmiin ja valitse sinua kiinnostavat historian opinnot tai humanistiset opinnot!

Vastuuopettaja

 • FL, YTM

  Apulaisrehtori

  Historia-aineet, humanistiset aineet, politiikka ja viestintä, filosofia, kirjoittaminen

  040 752 9225

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

 • Kyllä voit.

 • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

 • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

  Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

 • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

  Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

 • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

 • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.