image-1146

Rauhanlähettiläskoulutus 2024 käynnistyy

Rauhanlähettiläskoulutus (5 op)

Työväen Akatemian ja Rauhanlähettiläsakatemian  järjestämä koulutus antaa osallistujille perustiedot siitä mitä rauha ja konfliktit ovat, miten rauhaa voidaan ylläpitää ja vahvistaa sekä miten puuttua yhteiskunnallisiin epäkohtiin.

Rauhanlähettilästoiminta kannustaa aktiiviseen kansalaisuuteen ja rauhan edistämiseen omassa elämässä, kansalaisyhteiskunnassa ja/tai opintojen sekä uran kautta. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua eri järjestöissä ja muissa tahoissa toimiviin rauhantyöntekijöihin ja tilaisuuden verkostoitua muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa.

Rauhanlähettiläsakatemian tavoitteena on parantaa ja tukea oppijan:

  • tietoja ja taitoja rauhan ylläpitämisestä ja rakentamisesta
  • tietoja ajankohtaisiin rauhan- ja konfliktintutkimuksen kysymyksiin sekä käytännön työn näkökulmiin konfliktien ehkäisyssä, ratkaisussa sekä toiminnassa kriisien aikana
  • pyrkimystä aktiiviseen kansalaisuuteen, epäkohtiin puuttumista ja rauhan edistämistä kansalaisyhteiskunnassa opintojen tai uran kautta
  • verkostoitumista muiden samoista asioista kiinnostuneiden kanssa sekä tutustua laajan turvallisuuden ja rauhantoimijoiden kenttään.

Rauhanlähettiläskoulutus on tarkoitettu kaikille rauhasta ja kansalaisvaikuttamisesta kiinnostuneille ensisijaisesti nuorille aikuisille (18–35-vuotiaille). Osallistuminen ei edellytä aiempaa osaamista, koulutusta tai työkokemusta aiheista. Koulutus järjestetään suomeksi, mutta yksittäisiä luentoja voidaan pitää englanniksi. Osallistujien valinnassa painotetaan motivaatiota, eri ryhmien tasaista jakautumista, pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevia hakijoita sekä organisaatioiden lähettämiä osallistujia. Koulutukseen otetaan enintään 40 osallistujaa.

Vuoden 2024 peruskurssi järjestetään 19.2.-8.6.2024. Kurssin aluksi suoritetaan itsenäisesti verkossa johdantokurssi (7 h). Varsinainen koulutus alkaa lähipäivillä Työväen Akatemialla 2.–3.3. ja päättyy 7.–8.6.2024 järjestettäviin lähipäiviin. Kesäkuun lähipäivät perjantaina 7.6.2024 alkavat vierailulla Kriisinhallintakeskukseen Helsingin Pasilassa. Lisäksi koulutukseen sisältyy opiskelua etänä jaksojen välissä keskiviikkoiltaisin klo 18–20, itsenäistä työskentelyä ja oman rauhanprojektin suorittaminen yhdessä ryhmän kanssa. Tarkemmat päivät ilmoitetaan myöhemmin. Opiskelijan on mahdollista halutessaan saada opinnoista suoritusmerkintä Koski-rekisteriin (Opintopolku-palvelu).

Kouluttajina toimivat Rauhanlähettiläsakatemian kumppanit ja eri alojen asiantuntijat. Rauhanlähettiläsakatemiaa järjestävät yhdessä rauhanjärjestö Sadankomitean kanssa Työväen Akatemia ja Kriisinhallintakeskus (CMC Finland). Rauhanlähettiläsakatemian yhteistyökumppaneina toimivat Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRI ja ajatushautomo SaferGlobe.

Koulutuksen hinta on yksityishenkilöille 70 euroa sisältäen koulutuspäivien ruokailut. Lisäksi majoituksen hinta koulutuksen ajalta on 25 euroa/yö ja se maksetaan suoraan lähipäivien yhteydessä. Sadankomitean jäsenet voivat saada kurssista 20 euron alennuksen.

Organisaatioiden lähettämille osallistujille koulutuksen hinta on 390 euroa sisältäen ruokailut, majoitus 25 e/yö lisätään hintaan. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä maksajan tiedot.

Osallistujat vastaavat itse omista matkakuluistaan. Yksityishenkilöt voivat hakea tukea yli 50 euroa ylittäviin kotimaan matkakuluihin. Ne korvataan jälkikäteen kuitteja vastaan halvimman julkisen liikenteen kulujen mukaan.

Ilmoittautuminen 4.2.2024 mennessä. Lisätietoja koulutuksen sisällöistä Sadankomitean suunnittelija Elina Niinimäeltä elina.niinimaki(at)sadankomitea.fi tai Työväen Akatemian rehtori Airi Palosaarelta airi.palosaari(at)akatemia.org. Yleisesti järjestelyistä ja ilmoittautumisesta voit kysyä neuvoa osoitteesta opintotoimisto(at)akatemia.org.

Koulutukseen valituille ilmoitetaan valinnasta helmikuun puoliväliin mennessä.

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake: Ilmoittautuminen tästä

Lue juttu kevään 2023 rauhanlähettiläskoulutuksesta.

Sijainti:

Työväen Akatemia
Vanha Turuntie 14
02700 Kauniainen

Työväen Akatemia sijaitsee kuuden hehtaarin puistotontilla Kauniaisissa, 16 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Opiston toiminnan sydämenä on jugend-tyylinen päärakennus. Sen ympärille on rakennettu edustavat opetus- ja majoitustilat sekä kirjasto. Kaikki pääkaupunkiseudun ja Kauniaisten palvelut ovat hyvien liikenneyhteyksien ulottuvilla.