image-1023

Työväen Akatemia 100 vuotta -juhlaluentosarja käynnistyy

Työväenliike yhteiskunnallisena ja taloudellisena muutoksentekijänä

Tervetuloa työväenliikkeen yhteisen työn äärelle keskustelemaan, tunnistamaan ongelmia ja hakemaan ratkaisuja! Työväen Akatemian 100-vuotisen taipaleen kunniaksi järjestämme  yhteistyössä Työväen Sivistysliitto TSL:n, Työn ja talouden tutkimus LABORE:n ja Kalevi Sorsa -säätiön kanssa Studia Generalia -luentosarjan, jonka tarkoituksena on työväenliikkeen organisaatioiden asiantuntijoiden kanssa pohtia tutkimuksiin pohjaten työväenliikkeen tilaa ja mitä haluamme olla tulevaisuudessa. Luentosarjan taloudellisen toteuttamisen on mahdollistanut Palkansaajasäätiö.

Käymme toistemme kanssa dialogia ja vahvistumme. Miten ihmiset voivat luottaa tulevaisuuteen, kun toimialoja katoaa ja ilmastonmuutos muuttaa ympäristöämme ja elintapojamme? Mitä tapahtuu työlle ja sivistykselle ammattien sisällön ja teknologian muuttuessa? Kuinka eriarvoisuuskehitys vaikuttaa vaikuttamismahdollisuuksiimme? Millainen on tulevaisuuden työntekijä?

Sarjassa on kolme osaa, jotka järjestetään Työväenliikkeen kirjastossa. Tilaisuudet myös striimataan. Studia generalia -sarjan alustajat ja kommentaattorit ovat tutkijoita ja yhteiskunnallisia vaikuttajia.

Pääsy on avoin ja toivomme osallistujiksi laajasti asiantuntijoita työväenliikkeen järjestöistä.

Studia Generalia 2024 -esite

TULOSSA SYYSKUUSSA: OSA 3. Eriarvoisuus ja kasvun hegemonia, 9.9.2024

klo 14–15.30, yleisökeskustelu klo 16 saakka
Työväenliikkeen kirjasto, Sörnäisten rantatie 25A, Helsinki

Alustajana Anna Rajavuori, Kalevi Sorsa säätiö. Kommentaattorit: kansalaisaktivisti Thomas Wallgren ja Toni Juuti, Labore

Ilmoittaudu mukaan tästä

OSA 1. Globaalit muutokset haastavat työelämää, 12.2.2024

Striimi ja tallenne katsottavissa tästä:

Ekologisuus, kestävä kehitys ja oikeudenmukainen siirtymä. Alustajana Markku Ollikainen, Helsingin yliopisto. Kommentaattorit Pia Björkbacka, SAK ja Kati Ruohomäki, EK.

OSA 2. Teknologia ja muuttuva työ, 18.3.2024

Striimi ja tallenne katsottavissa tästä:

Alustajana tutkija Merja Kauhanen, Labore. Kommentaattorit: Leena Pöntynen, Teknologiateollisuus, Heikki Ailisto, VTT, ja Maria Mäkynen, Ammattiliitto Pro