image-872

Avoimen väylä

Tiedätkö jo avoimen väylän yliopistoon? Pääsykoe ja todistusvalinta eivät ole ainoat reitit yliopistoon, voit hakea myös avoimen väylän kautta. Avoin väylä tarkoittaa, että avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella haet opiskeluoikeutta yliopistoon.

Lue Oleksi kokemuksista avoimesta väylästä.

Avoin väylä voi olla fiksuin reitti yliopistoon!

Avoin väylä saattaa sopia sinulle, jos

 • lukio-opinnoistasi on jo aikaa,
 • olet jo tehnyt tutkinnon,
 • haluat vaihtaa opintoalaa,
 • tiedät että sinun on vaikea pärjätä pääsykokeissa, tai
 • haluat opiskella omassa tahdissa.

Mitä opintoja avoimen väylää varten tarvitaan? Vaatimukset vaihtelevat hieman oppiaineittain. Hakukelpoisuuteen kuuluu yleensä kahdet yliopistolliset perusopinnot sekä tutkintoon kuuluvat pakolliset kieli- ja viestintäopinnot tai osa niistä. Myös opintomenestys vaikuttaa.

Avoin väylä voi myös olla nopein reitti yliopistoon. Monissa oppiaineissa pystyt tekemään avoimen väylän vaatimat opinnot yhden lukuvuoden aikana!

Vuosittain yhä useampi opiskelijoistamme pääsee suoraan avoimen väylän kautta opiskelemaan mm. Helsingin, Turun ja Jyväskylän yliopistoihin opiskelemaan mm. historiaa, politiikkaa ja viestintää, poliittista historiaa, taiteiden tutkimusta, kulttuurin tutkimusta ja kauppatieteitä.

Jos harkitset avoimen väylää, kerro se heti opintojen alussa ohjaavalle opettajallesi. Näin varmistat, että osaat valita oikeat, avoimen väylää varten tarvittavat opinnot.

 

Vastuuopettaja

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

 • Kyllä voit.

 • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

 • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

  Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

 • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

  Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

 • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

 • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.