image-1146

Työväen Akatemia 100 vuotta

Vuonna 2024 vietetään Työväen Akatemian 100-vuotisjuhlavuotta! Varsinainen juhlapäivä on 31.10.2024, jolloin Akatemian avajaisista tulee kuluneeksi 100 vuotta. Joten, save the date!

Kokoamme näille sivuille tietoa juhlavuoden tapahtumista.

Studia Generalia

Työväen Akatemian 100-vuotisen taipaleen kunniaksi olemme järjestäneet  yhteistyössä Työväen Sivistysliitto TSL:n, Työn ja talouden tutkimus LABORE:n ja Kalevi Sorsa -säätiön kanssa Studia Generalia -luentosarjan, jonka tarkoituksena on työväenliikkeen organisaatioiden asiantuntijoiden kanssa pohtia tutkimuksiin pohjaten työväenliikkeen tilaa ja mitä haluamme olla tulevaisuudessa. Luentosarjan taloudellisen toteuttamisen on mahdollistanut Palkansaajasäätiö.

Katso juhlaluentosarjan uutinen ja tallenteet tästä

Työväen Akatemian 100-vuotishistoriateos

Työväen Akatemian 100-vuotishistoriateosta on työstänyt FT Tuomas Hoppu. Teos julkaistaan syksyllä 2024. Kirjatoimikunnassa ovat olleet hallituksen varapuheenjohtaja Tapio Kosunen, entinen pitkäaikainen opettaja ja apulaisrehtori Päivö Puhakainen, rehtori Airi Palosaari ja apulaisrehtori Ari Niemi. Historiateos julkaistaan syksyllä 2024. Sen tekemistä ovat tukeneet Tradeka, Riihisäätiö, Kansan sivistysrahasto KSR ja Työväen Akatemian toveriliitto.

Tuomas Hopun kotiarkistosta

Tuomas Hoppu luennoi Akatemian historiasta Toveriliiton kokouksen jälkeen 24.3.2024. Tuomas keskittyi luennossaan ensimmäisiin 50 vuoteen. Voit katsoa luentotallenteen alta.