Vastuullisuus

Työväen Akatemia on vuonna 1924 perustettu yleissivistävää ja yliopiston perusopetusta tarjoava kansanopisto Kauniaisissa.  Olemme oppimisympäristönä yhteisöllinen, kohtaava ja opiskelijoiden omaa toimijuutta vahvistava. Tehtävänämme on ohjata opiskelijoita aktiiviseen kansalaisuuteen ja edistää yhteiskunnan kehittymistä paremmaksi.

Omalla toiminnallamme kannamme vastuumme seuraavissa asioissa:

Vastuullisuus kiinteistössä

Ympäristöystävällisten arvojemme mukaisesti varmistamme, että kaikki meille välitetty sähkö on uusiutuvilla energialähteillä tuotettua. Voimme oheisella todistuksella osoittaa sähkömme alkuperän.

[ Linkki todistukseen ]

Olemme vuosia kierrättäneet kaiken syntyneen jätteen omien kierrätysastioiden avulla ja olemme myös valistaneet kierrätyksen tärkeyttä kampusalueella asuville opiskelijoille opastamalla erityyppisten jätteiden oikeata kohdentamista omiin astioihinsa.

Vastuullisuus ravintolamme toiminnassa

Työväen Akatemian keittiön mahdollista ylijäämäruokaa ei heitetä pois, vaan se myydään RESQ Club sovelluksen kautta [ Linkki todistukseen ]

Yleisesti: ResQ:n käyttäjät pelastavat joka kuukausi kymmeniä tuhansia kiloja ruokaa päätymästä roskiin. ResQ-tilausten tyytyväisyysaste on 97%, joten maailman pelastaminen ei ole koskaan ollut näin herkullista! ResQ:n avulla auttaa sinua säästämään satoja euroja vuodessa.

Reilun kaupan kahvi

Työväen Akatemian keittiö keittää asiakkaiden ja henkilökunnan kahvit Reilun kaupan kahvista.

Reilu kauppa muuttaa maailmaa kokonaisvaltaisesti: sertifioinnilla, kehitysyhteistyöllä ja vaikuttamistyöllä. Vaikutamme kansainvälisesti ja myös Suomessa yrityksiin, poliitikkoihin ja kuluttajiin, jotta kulutus olisi kestävämpää ihmisille, ilmastolle ja taloudelle.

Reilun kaupan pääteemat ovat tuottajien aseman parantaminen, elämiseen riittävät ansiot, yritysten ihmisoikeusvastuu sekä ilmastonmuutos.