fbpx

FAQ / UKK

FAQ / UKK

Tältä sivulta löydät useimmin kysyttyjä kysymyksiä.

Opintojen hakemiseen ja aloittamiseen liittyviä kysymyksiä

K: Olen hakenut opiskelemaan Työväen Akatemiaan. Milloin ja miten saan tietää, olenko saanut opiskelupaikan?

V: Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat parin viikon sisällä hakemuksen jättämisestä. Keväällä tiedon saa aikaisintaan toukokuussa. Saat postitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta.

K: Mitkä ovat Työväen Akatemian sisäänpääsyvaatimukset?

V: Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esim. koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

Poikkeuksena edelliseen ovat teatteritoiminnan ja kirjoittamisen opinnot. Teatteritoiminnan opintoihin opiskelijat valitaan pääsykokeen kautta. Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

K: Miten ja milloin haen opintotukea?

V: Opintotuki kannattaa hakea jo hyvissä ajoin ennen opintojen alkamista, sillä päätöksen saamiseen voi mennä useita viikkoja. Jätä hakemus Kelan nettisivuilla asiointipalvelun kautta. Liitä hakemukseen postissa saamasi ilmoitus opiskelijaksi hyväksymisestä. Muuta todistusta et oppilaitokselta tarvitse. Huomioithan, että oppilaitoksen asuntolassa asuvat hakevat yleisen asumislisän sijaan opintotuen asumislisää, jonka määrä on kaikille sama (2018: 88,87 e/kk) vuokran suuruudesta riippumatta. Vuokrasopimusta ei tällöin tarvita.

Opiskeluun liittyviä kysymyksiä

K: Hyväksytäänkö kaikki ayo-opintoni yliopistotutkintoon missä tahansa yliopistossa?

V: Ayo-opinnot luetaan hyväksi kaikkiin yliopistotutkintoihin joko kokonaisuutena tai osasuorituksiin paloiteltuna. Ei ole välia, minkä yliopiston vaatimusten mukaan opinnot on tehty.

K: Tarvitseeko minun ostaa oppikirjoja?

V: Ei välttämättä tarvitse hankkia. Kirjoja voi etsiä Työväen Akatemian omasta kirjastosta, pääkaupunkiseudun kirjastoista tai oman kotikunnan kirjastosta. Joissain opinnoissa kirjan hankkiminen saattaa olla tarpeellista.

K: Miten paljon voin olla lähiopetuksesta poissa?

V: Lähiopetuksessa vaaditaan 80 % läsnäoloa etenkin avoimen yliopiston opetuksessa.

K: En ole Työväen Akatemian päätoiminen opiskelija, mutta haluaisin osallistua avoimen yliopiston kurssille. Miten minun tulee toimia?

V: Työväen Akatemiassa järjestettävät avoimen yliopiston kurssit on suunnattu pääasiassa päätoimisille opiskelijoille, mutta myös muut voivat osallistua, jos vapaita paikkoja jää. Voit ilmoittautua jonottamaan mahdollisia paikkoja sähköpostitse: marjo.nostaja@akatemia.org. Kerro viestissä nimesi, puhelinnumerosi ja postiosoitteesi.

Avoimen yliopiston kurssien hinta on 30 euroa /opintopiste, kuitenkin vähintään 150 euroa / kurssi.

 

Ruokailuun liittyviä kysymyksiä

K: Mitä tällä viikolla on ruokana?

V: Valmistamme aina kaksi ruokavaihtoehtoa, vegaanisen ja sekasyöjille tarkoitetun. Lounaslistan näet verkkosivujen etusivulta ja sähköisiltä ilmoitustauluilta.

K: Noudatan erityisruokavaliota, miten ilmoitan toiveeni keittiölle?

V: Ilmoita erityisruokavaliosta ruokalan kassalle, josta saat lapun täytettäväksi. Kasvis-vegaaniruokavalion lisäksi huomioimme vain ruoka-aineallergiat ja niitä varten pitää olla lääkärintodistus. Erityisruokavalion ilmoittaminen on sitovaa, koska haluamme välttää ruokahävikkiä. Auta meitä ekologisuudessa ja ilmoita etukäteen sekä ruokailusta että poissaolosta. Kasvis- ja vegaaniruokavalion noudattajia pyydämme ilmoittamaan ruokailustaan viikon etukäteen. Ruokailun peruuntumisesta esim. sairastapauksessa ilmoita välittömästi keittiölle tekstarilla numeroon: 050 303 7674.

K: Ruokalassa on ruuhkaa! Mitä voin tehdä?

V: Kannattaa ostaa 10 kpl:n ruokalippunippuja ruuhkan ohittamiseksi.

K: Mistä saan tiedon ruokalan poikkeusaikatauluista?

V: Ruokalan poikkeusaikataulut ilmoitetaan verkkosivuilta löytyvässä lounaslistassa ja sähköisillä infotauluilla.

Asumiseen liittyviä kysymyksiä

K: Olen muuttamassa asuntolaan. Mitä minun pitäisi ottaa mukaan?

V: Asuntolan huoneissa on tarvittava kalustus. Omia kalusteita ei voi tuoda. Tuo sen sijaan mukanasi omat vuode- ja liinavaatteet. Halutessasi voit tuoda omia astioitasi.

K: Onko asuntoloissa nettiä?

V: Asuntoloissa on langaton netti opiskelukäyttöön.