image-1021

Yhteiskuntatieteet

Kiinnostaako valtiotieteet ja yhteiskuntatieteet? Haluatko valmennusta yliopisto-opintoihin?

 

Yhteiskuntatieteiden opiskelu ja valtiotieteiden opiskelu mahdollistaa suuntautumisesi politiikan ja viestinnän tutkimuksen , maailmanpolitiikan opiskeluun tai sosiaalitieteiden opiskeluun. Vuoden aikana teet valintasi mukaan yhdet tai kahdet yliopistolliset perusopinnot (25 – 50 op).  Opiskelet siis ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot, jotka voit myöhemmin liittää tutkintoosi.

Yhteiskuntatieteiden ja valtiotieteiden opinnoissa voit tavoitella opiskelupaikkaa avoimen väylän kautta. Avoimen väylän kautta voit keväällä hakea moniin yhteiskuntatieteen opintoihin suoraan Akatemiasta. Merkittävä osa opiskelijoistamme on päässyt avoimen väylän ansiosta suoraan yliopistoon opiskelemaan mm. politiikan tutkimusta, valtio-oppia, viestintää, sosiaalitieteitä tai poliittista historiaa. Katso tästä Akatemiassa opiskelleiden Amandan ja Ollin esimerkki: “Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”.

Yhteiskuntatieteiden opiskelu ja valtiotieteiden opiskelu on myös parasta valmentautumista pääsykokeisiin!

 

Vastuuopettaja

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

  • Kyllä voit.

  • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

  • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

    Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

  • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

    Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

  • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

  • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.