Opintomaksut

Opintomaksut

Akatemiassa opiskelet tehokkaasti ja edullisesti ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot. Saat opintoja varten täyden toisen asteen opintotuen, opintojen ohjauksen ja valmennusta pääsykokeisiin.

Opintomaksu lukuvuonna 2022-23 on 2590 € / lukuvuosi. Teatteriopintojen opintomaksu 2022-23 on 3190 €. Se maksetaan neljässä erässä tai yhdessä erässä. Yhdessä erässä maksaessa saa alennusta 100 euroa. Ensimmäinen erä maksetaan ennen opintojen alkamista. Toisen lukuvuoden opintomaksu on (70 %) ensimmäisen vuoden opintomaksusta. Teatterilinjan 2. vuoden opintomaksu on 80% ensimmäisen vuoden opintomaksusta.

Valitse Akatemia, koska:

  • ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot
  • täysi toisen asteen opintotuki
  • opintojen ohjaus
  • hyvä ryhmä
  • pääsykoevalmennus
  • mahdollisuus asua asuntolassa.

Opintomaksuun sisältyy jopa 60 opintopisteen verran yliopisto-opintoja opinto-ohjelmasta riippuen. Lisäksi voit valita rajoittamattomasti yliopisto-opintoja tukevaa Akatemian omaa opetusta. Käytännössä opiskelet ensimmäisen vuoden yliopisto-opinnot ja muita opintoja niin paljon kuin vain ehdit ja haluat!

Hintaan kuuluu myös opintojen ohjaus. Opintojen alussa teet henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) yhdessä ohjaavan opettajasi kanssa. Lisäksi hintaan sisältyy vakuutus, atk-, media- ja monistemateriaali sekä tietokoneen @- tai A-ajokortti (TIEKE).

Opiskelu Akatemiassa kannattaa, koska saat täyden toisen asteen opintotuen. Opiskelu on päätoimista, joten se oikeuttaa Kelan toisen asteen opintotukeen.  Toisen asteen opintotuki ei vähennä tulevia korkeakouluopintojasi varten myönnettäviä opintotukikuukausia.

Koko lukuvuoden mittainen opiskelu oikeuttaa myös julkisen liikenteen opiskelija-alennuksiin. Lisäksi opiskelijat ovat oikeutettuja yleiseen asumistukeen. Oppilaitoksen asuntolassa asuvat saavat opintotuen asumislisää. Lisätietoja opinto- ja asumistuesta voit katsoa Kansaeläkelaitoksen (KELAn) sivuilta.

Lukuvuoden 2022-2023 opinnot alkavat 22.8.2022. Syyslukukaudella on 17 opiskeluviikkoa ja kevätlukukaudella 20 opiskeluviikkoa.