image-925

Työväen Akatemian kesäkurssi

Muistan, siis kirjoitan

10. – 12.06.2024

JOHANNA VENHO

Kolmen päivän proosapajassa tutkitaan, miten luova kirjoittaja hyödyntää omia elämänkokemuksiaan tekstissä, miten havainnollisuus herättää kertomuksen eloon ja miten tarinaan luodaan jännitettä.

Opetuksen lisäksi kurssilla tehdään kirjoitusharjoituksia. Annetaan ja saadaan palautetta ja keskustellaan teksteistä.

Oma kirjoittaminen näyttäytyy uudessa valossa, kun sen antaa muille luettavaksi. Kurssiin sisältyy myös kirjallinen illanvietto Akatemian kesäisessä puutarhassa.

Kurssi sopii sekä aloitteleville että jo pidemmällä oleville kirjoittajille. Voit kirjoittaa romaanitekstiä, novelleja tai lyhytproosaa.

Halutessasi voit lähettää ennakkotehtävänä 3-5 sivua tekstiä 3.6. mennessä. Saat linkin tehtävän palauttamiseksi, kun olet ilmoittautunut kurssille.

Johanna Venho on kirjailija ja runoilija, joka kirjoittaa sekä aikuisille että lapsille. Uusimmat kirjat ovat romaani Syyskirja, lastenkirja Metsämuistikirja ja matkakertomus Kotimatkoja Mari Leppäsen kanssa. Hän on ohjannut sekä runon että proosan kirjoittajia jo parinkymmenen vuoden ajan.

Hinta ilman majoitusta: 450 (sis. opetus, aamiainen, lounas, päiväkahvi)

Hinta majoituksen kanssa: 525 (sis opetus, majoitus, aamiainen, lounas, päiväkahvi)

Majoitus yhden hengen huoneessa (sisältyy oma kylpyhuone). Käytössä yhteinen keittiö. Majoitukseen on mahdollista saapua jo kurssia edeltävänä iltana.

Ohjelma

Aamiainen: klo 08:00 – 09:00

Opetus (ma-ti): klo 10:00 – 17:00

Opetus (ke): klo 10:00 – 15:00

Tiistaina 11.06. illanvietto

Lisätietoja: Jussi Suortti ([email protected]) Ilmoittautuminen: https://akatemia.inschool.fi/browsecourses

Paikkoja on rajallinen määrä, ilmoittauduthan siis nopeasti.

Sijainti:

Työväen Akatemia

Vanha Turuntie 14

02700

Työväen Akatemia sijaitsee kuuden hehtaarin puistotontilla Kauniaisissa, 16 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Opiston toiminnan sydämenä on jugend-tyylinen päärakennus. Sen ympärille on rakennettu edustavat opetus- ja majoitustilat sekä kirjasto. Kaikki pääkaupunkiseudun ja Kauniaisten palvelut ovat hyvien liikenneyhteyksien ulottuvilla.

Yhteystiedot

”Yksi vuosi voi muuttaa elämän ja uran suunnan”

On aivan eri asia opiskella hyvässä ryhmässä hyvän opettajan johdolla kuin yksin verkossa. Lisäksi saat ystäviä ja elät täyttä opiskelijan elämää!

Täytä hakulomake

Usein kysyttyä

  • Kyllä voit.

  • Haku koko vuoden opintoihin on jatkuva haku.

  • Opintomaksu lukuvuonna 2023-24 on 2740 € / lukuvuosi. Se maksetaan neljässä erässä tai kertamaksuna. Olet Akatemian opiskelijana oikeutettu täyteen toisen asteen opintotukeen.

    Lue lisää opiskelun kustannuksista ja opintotuesta  täältä.

  • Opiskelijat valitaan hakemusten ja iän perusteella. Opiskelijoiden tulee olla 18 vuotta täyttäneitä. Muita pääsyvaatimuksia esimerkiksi koulutustaustaan liittyen ei ole. Tärkeintä on opiskelijan motivaatio ja hakemuksen perusteella arvioidut edellytykset menestyä Työväen Akatemian opinnoissa.

    Poikkeuksena kirjoittamisen opinnot.  Kirjoittamisen opintoihin pyrkivät osoittavat kirjallista osaamistaan laatimalla hakemukseen tekstin otsikolla ”Minä kirjoittajana”.

  • Hakemuksia käsitellään useaan otteeseen kevään ja kesän aikana, joten tiedon opiskelupaikasta saat jo muutaman viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, kesällä tätäkin nopeammin. Saat sähköpostitse hyväksymisilmoituksen, jossa on tietoja myös lukuvuoden aloituksesta. Viesti saapuu turvapostina. Huomioithan, että viesti on avattavissa vain rajoitetun ajan, joten hyväksymisilmoitus kannattaa tallentaa omalle laitteelle.

  • Tiesitkö, että myös työttömyystuella/etuudella opiskelu on mahdollista? Koko opintovuoden lisäksi Akatemiassa on mahdollista opiskella myös yhden lukukauden ajan (parhaiten syyslukukauden) Kielet, viestintä ja kulttuurit -opintolinjalla tai muilla Akatemian opintolinjoilla. Opinnot räätälöidään opiskelijan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä Akatemian opintotoimistoon.

Olisiko sittenkin joku näistä sinun juttusi